2013-07-05

Franciza Express se extinde și în afara Bucureștiului

Carrefour vrea să-și prindă din urmă competitorii pe segmentul de proximitate.

Rețeaua de magazine de proximitate Express a Grupului Carrefour România își continuă expansiunea prin semnarea a două noi parteneriate cu lanțuri de magazine locale: S.C. Rost Com S.R.L. din Brașov și S.C. Traditional Ecologic S.R.L din zona București-Ilfov. ”Magazinele ce urmează a fi integrate în rețea vor fi operate în regim de franciză și reprezintă primul pas al Grupului Carrefour de a extinde acest format în afara Capitalei”, se arată într-un comunicat al retailerului.

Franciza Carrefour Express se extinde in Bucuresti Fot. E.C.

Dintre cele 28 de magazine din rețeaua Carrefour Express, 3 sunt operate în sistem integrat și 25 în franciză.

Rețeaua Rost Com din Brașov, numără un total de 15 magazine, iar Traditional Ecologic operează 5 unități situate în București și Ilfov. În perioada următoare, Carrefour va elabora, împreună cu noii săi parteneri, un plan de integrare a magazinelor în rețeaua Express.

Primul partener pe care l-a ales Carrefour pentru dezvoltarea rețelei Express a fost Angst, un brand de succes din România. Recent, retailerul francez a semnat un contract de franciză și cu lanțul autohton Gulliver.

Carrefour operează în prezent în România 3 formate de magazine, cu un total de 120 magazine: 24 de hipermarketuri „Carrefour”; 68 de supermarketuri „Market”; 28 de magazine de proximitate „Express”.

Segmentul de proximitate a fost atacat și de retaileri ca Profi, Mega Image, Metro dar și de grupul german Rewe care a anunțat că vrea să ajungă la un număr de 400 de magazine Penny Market și XXL Mega Discount în România.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank