2013-10-23

Polonezii vor să-i încalțe pe români

Din luna noiembrie pieței de încălțăminte din România i se va alătura un nou brand polonez, care va fi operat în sistem de franciză.

În iunie 2012 pe piața românească de încălțăminte își făceau apariția polonezii de la CCC. Nu s-au temut de nume importante de pe piața de profil ca Diechmann, Leonardo, Benvenuti, Otter, Aldo, Office, Musette, Il Paso sau Geox și și-au extins lunar rețeaua de magazine, atât în România cât și în alte țări europene. În luna noiembrie, în țara noastră va intra un nou brand polonez de încălțăminte, Kazar. Compania a ales România pentru startul programului de extindere a rețelei de magazine în afara granițelor Poloniei.

Kazar Fot. Kazar

Principalii jucători de pe piața de încălțăminte din România, evaluată la 730 de milioane de euro, sunt CCC, Leonardo, Deichmann, Benvenuti, Otter, Musette, Aldo, Il Paso și Geox.

Inițial, țările prioritare pentru expansiunea brand-ului Kazar au fost Rusia și Ucraina. În cele din urmă, CEO-ul Kazar, Artur Kazienki, a anunțat că primul magazin internațional al brand-ului va fi deschis la București. Potrivit acestuia, compania este în căutare de master-francizați în mai multe țări.

Rețeaua Kazar are în prezent peste 40 de magazine în cele mai importante orașe din Polonia, șase outleturi și un magazin online. În 2012 vânzările companiei au fost de 106 milioane zloți, iar potrivit estimărilor CEO-ului Kazienki, în 2013 vor crește cu 15%.

Magazinele Kazar oferă încălțăminte și accesorii (genți, curele, produse pentru întreținerea încălțărilor) cu prețuri asemănătoare produselor Leonardo, CCC sau Deichmann. Astfel, prețul unei perechi de botine începe de la 469 zloți (circa 230 RON) și poate ajunge până la 799 zloți (400 RON), în timp ce poșetele costă între 500 – 999 zloți (250 – 500 RON).

Distribuie articolul

Comentează pe forum

7

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank