2013-11-11

Centrul Istoric- o nouă arteră de shopping?

Suedezii de la H&M au făcut primul pas în această direcție și au deschis un magazin stradal într-un dintre cele mai vizitate zone ale Bucureștiului.

Dacă până de curând Centrul Istoric al Capitalei atrăgea mai mult tinerii care căutau un loc de distracție, iată că în ultima perioadă a atras atenția retailerilor de fashion. Suedezii de la H&M au inaugurat pe strada Lipscani din centrul Bucureștiului primul magazin stradal al brand-ului și cea de-a 28-a unitate din rețea.

H&M

La nivel mondial, grupul H&M numără peste 3.000 de magazine în 52 de piețe, inclusiv magazine operate în sistem de franciză.

"Am crescut foarte mult din anul 2011, când am deschis primul magazin din Romania, astfel incat o locatie stradala a fost o miscare naturala dupa toate magazinele pe care le-am deschis in centrele comerciale”, a declarat Andreia Urzica, PR manager H&M, citată de Wall-Street. ”Centrul Vechi merge mana in mana cu conceptul nostru de magazine. Suntem primul mare retailer de fashion care deschide aici".

Noul magazin H&M are o suprafață de circa 1.800 de metri și este structurat pe două etaje. Odată cu deschiderea noului magazin, retailerul a creat 20 de locuri noi de muncă.

Planurile H&M pentru acest an nu se opresc însă aici. Până la finalul lui 2013, retailerul va deschide două noi magazine, unul în București, în centrul comercial Iris Shopping Center și unul în Galați, șo va încheia anul cu circa 700 de angajați. La nivel mondial, grupul numără peste 3.000 de magazine în 52 de piețe, inclusiv magazine operate în sistem de franciză.

Principalul competitor H&M de pe piața locală, Zara, parte a grupului Inditex, s-a orientat de asemenea spre deschiderea de magazine stradale în centrele istorice ale unor orașe importante din România. Pe lângă cele patru magazine stradale Zara, Pull&Bear, Stradivarius și Bershka pe care compania le deține în centrul Capitalei, în zona Piața Unirii, Inditex mai are un magazin stradal Zara în Pitești, într-o clădire veche de peste 110 ani, situată în centrul orașului, și încă două magazine stradele în Sibiu, Zara și Massimo Duti.

La nivel internațional, în țări ca Franța, Austria, Germania, Spania sau Italia, multe dintre magazinele Zara sunt deschise în clădiri istorice, Amancio Ortega Gaona, președintele și fondatorul Inditex fiind unul dintre membrii UNESCO.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank