2012-05-30

CarmOlimp a intrat în marile rețele de retail

Compania CarmOlimp a semnat pentru anul 2012 contracte în valoare de 8 milioane de euro cu lanțurile internaționale de retail.

Mega Image și Metro se numără printre retailerii care au încheiat contracte cu producătorul brașovean, prezent de peste 18 ani în industria locală a cărnii. Contractele sunt un acord pentru distribuirea produselor CarmOlimp - carne ambalată în ATM (atmosferă protectoare la gramaj fix) și lapte - în rețelele de magazine. Producătorul vizează pentru acest an deschiderea a 30 de magazine proprii și în franciză, precum și începerea exportului de mezeluri în Ungaria, notează capital.ro. În prezent, la nivel internațional, compania este activă pe piețele din Italia și Spania.

CarmOlimp

CarmOlimp operează peste 60 de unități în franciză.

Reprezentanții CarmOlimp estimează pentru anul 2012 o creștere cu 20% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul trecut, potrivit capital.ro. Aceeași sursă notează că producătorul deține 60% din piața de ATM. CarmOlimp produce în medie 30.000 de caserole de carne ambalată în ATM pe zi și oferă produselor un termen de valabilitate de minimum 11 zile.

CarmOlimp a investit peste 200.000 de euro pentru dezvoltarea sectorului de restaurante, scrie horeca.ro. Compania deține două restaurante. Cel mai nou dintre acestea se numește ”Paradis by CarmOlimp” și se află în centrul istoric din Brașov. Celălalt restaurant a fost deschis în orașul Victoria, în urmă cu 7 ani.

CarmOlimp este unul dintre cei mai mari furnizori de carne proaspătă ambalată în ATM de pe piața locală, pentru reţelele Penny Market, Lidl, Cora, Mega Image, şi Metro. Compania controlează tot lanţul de producţie. Carnea ambalată provine de la animalele crescute în fermele proprii sau în cele partenere.

În prezent, CarmOlimp operează 50 de magazine proprii și peste 60 de unități în franciză. Pornită în anul 1993 ca o afacerea de familie, compania este deținută de familia Olimpiu și Carmen Șoneriu.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank