2015-01-28

Românilor le plac brand-urile poloneze

Un brand polonez de încălţăminte a devenit principalul factor de expansiune pentru un grup care dezvoltă mai multe francize în România.

Intrat pe piaţa românească în anul 2012, brand-ul CCC a urmărit de la bun început un plan agresiv de expansiune, pentru a-i prinde din urmă pe principalii concurenţi, Deichman şi Leonardo. Până la finalul acestui an, reţeaua retailerului polonez de încălţăminte va număra circa 45 de magazine faţă de 31 în prezent.

CCC a deschis un magazin in Cora Lujerului Fot. EC

Până în prezent, reprezentanții CCC s-au orientat spre centrele comerciale din România.

Brandul CCC a fost bine primit pe piaţa locală, motiv pentru care continuăm expansiunea cu 12-14 magazine noi. Vrem să terminăm anul cu circa 45 de magazine", spune Sachin Arora, administratorul Peeraj Brand International, grupul care a adus pe piaţă franciza CCC.

Brand-ul CCC a fost creat de Dariusz Milek în urmă cu mai bine de un deceniu, în Polonia, unde administrează în prezent peste 700 de magazine sub numele CCC, Boti și Quazi. Franciza a fost un factor decisiv în procesul de dezvoltare naţională a brand-ului. La un moment dat, CCC avea un număr impresionant de francizaţi în Polonia. În prezent compania a renunţat la acest tip de expansiune pe piaţa poloneză.

Primul magazin CCC din ţara noastră a fost deschis în Băneasa Shopping City din Capitală. Pe piața românească de încălțăminte concurează brand-uri al căror nume au rezonanțe străine, însă sunt conduse de antrepenori români. Unul dintre exemple este rețeaua Benvenuti, fondată în anul 2004 de patru antreprenori români. Un alt exemplu este brand-ul Musette, condus de Cristina Bâtlan.

 

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank