2015-03-12

Vin englezii

Debenhams urmează modelul Burger King şi îşi încearcă din nou norocul pe piaţa românească, sub umbrela unei francize.

Ultimii ani nu au fost prea roz pentru brand-urile de fashion care au trebuit să concureze cu giganţi ca H&M, Zara, Bershka sau Pull&Bear. În 2012 anunţam ieşirea retailer-ului Kiabi din România, iar un an mai târziu acelaşi anunţ era făcut şi de Debenhams. Iată însă că britanicii încep anul 2015 în forţă şi dezvăluie noi planuri de dezvoltare pe piaţa românească. De data acesta, retailer-ul va fi operat în sistem de franciză de către grupul bulgar MRPI, dezvoltator de proiecte comerciale şi proprietăţi imobiliare.

debenhams se intoarce in Romania Fot. Debenhams

Noul department store Debenhams va include o zonă dedicată galeriei "Designers at Debenhams", în care se regăsesc colecţii semnate de creatori de modă precum Ben de Lisi, Jasper Conran, Jeff Banks, John Rocha, Julien Macdonald, Henry Holland, Matthew Williamson şi Patrick Grant.

Primul magazin al brand-ului va fi deschis pe 26 martie, în Capitală, în centrul comercial Bucureşti Mall, cu o investiţie de peste 1 milion de euro.  Noul department store Debenhams se va întinde pe o suprafaţă de 2.800 mp, împărţită pe 3 etaje. Pe lângă colecţiile de modă pentru femei, bărbaţi şi copii, clienţii vor putea alege şi din cele peste 100 de mărci internaţionale de cosmetice, machiaj şi parfumerie.

Parterul magazinului va reuni pe 270 mp nume precum Dior, Lancome, Givenchy, Bvlgari, Dolce&Gabbana, Estee Lauder, Calvin Klein, Paco Rabanne şi L'Oreal.

Rămâne de văzut însă dacă britanicii vor putea face faţă concurenţei din piaţa de fashion din România, dominată de brand-uri ca H&M, Zara, Pull&Bear, Bershka, Stradivarius, Motivi, Orsay, precum şi cu brand-urile grupului polonez LPP: Reserved, Cropp şi Mohito, care au anunţat că vor să ajungă la o reţea de 100 de magazine în România.

Recent, un nou brand de fashion şi-a anunţat intenţia de a intra pe piaţa românească în sistem de franciză. Este vorba despre TXM Textilmarket, o reţea de fashion discount poloneză, cu o experienţă de peste 25 de ani în comerţ, cu o gamă de peste 10.000 de articole de îmbrăcăminte, adecvate ultimelor tendinţe din fashion şi la cele mai mici preţuri din piaţă.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank