2012-07-28

Fă-i pe oameni să vorbească despre tine

Una dintre metodele folosite în marketingul direct este promovarea pe cale orală: trebuie să determini un număr cât mai mare de clienţi să vorbească despre tine.

Canalul de comunicare în acest tip de marketing este conversaţia directă, care are rolul de a întipări în mintea destinatarului mesajul campaniei publicitare. Scopul final este să ajungi în stadiul în care clienţii vorbesc despre tine şi te recomandă mai departe. Atingerea acestui scop poate fi susţinută şi prin oferirea de mostre ale produselor cărora li se face publicitate. Acestea pot fi baza unei discuţii viitoare despre modul în care poate fi testat brandul. Mostrele pot fi oferite în număr mai mare persoanei intervievate, cu recomandarea de a le împărţi mai departe celor apropiaţi.

marketing

Activităţile de marketing sunt sprijinite cu ajutorul internetului. Poţi crea aplicaţii speciale şi forumuri pentru a lăsa cale liberă clienţilor să vorbească despre produsul tău.

Dacă reuşeşti să impresionezi persoana căreia îi prezinţi un produs trebuie în acelaşi timp să o încurajezi să recomande produsul familiei şi prietenilor, mărind astfel numărul viitorilor consumatori. Sondajele arată că un procent de 80-90% din populaţie are încredere în produsele recomandate de persoanele apropiate. În acest moment vin mostrele vin din nou în ajutor: clientul se poate orienta spre produsul tău dacă a avut ocazia să-l testeze.

Clienţii sunt interesaţi să vadă cu ochii lor şi să testeze produsele cărora li se face reclamă. Selecţia persoanelor care vor testa produsele se face în funcţie de profilul publicului ţintă al produsului-viitorului consumator.

Dacă alegi să-ţi promovezi produsele pe cale orală, trebuie să ştii că acest tip de marketing are şi un dezavantaj: nu ai control asupra clienţilor tăi şi a oamenilor cu care aceştia vorbesc. Dacă vei fi contactat de potenţialii clienţi datorită faptului că actualii clienţi au vorbit despre tine, consideri că promovarea pe cale orală funcţionează.

(D.W. & L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank