2012-06-27

Carrefour promovează produsele românești

Produsele fabricate în țara noastră vor fi semnalizate pe rafturile magazinelor Carrefour cu drapelul României.

Carrefour România vizează crearea unor parteneriate strategice pe termen lung cu producătorii români, informează un comunicat postat pe site-ul companiei. Retailerul a lansat un catalog dedicat produselor fabricate în țara noastră și anunță pentru perioada următoare o nouă campanie de semnalizare a produselor la raft. Astfel, produsele fabricate în țara noastră vor fi marcate cu drapelul României.

Carrefour produse romanesti

Majoritatea mărcilor proprii Carrefour provin de la producători români.

Din anul 2001, de când grupul francez a intrat pe piața din România, Carrefour a colaborat cu sute de producători români, mărcile proprii Carrefour provenind în marea lor majoritate de la producători din țara noastră, potrivit aceluiași comunicat publicat pe site-ul retailerului.

Un raport realizat de World Wide Fund (WWF) România, citat de Gândul, arată că mai puțin de 30% din legumele și fructele din cele mai mari magazine din România provin din ținuturile autohtone. În supermarketurile şi hypermarketurile incluse în studiu, ouăle provin în proporţie de peste 99% din România, iar procentul de lapte de provenienţă românească vândut în magazine ajunge la 68%.

Grupul Carrefour deține peste 15.500 de magazine în 32 de țări și numără peste 475.000 de angajați. În România, Carrefour operează 3 formate de magazine: 25 de hipermarketuri, 52 de supermarketuri Carrefour Market și 8 magazine de proximitate de tip franciză Carrefour Express Angst.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank