Meniuri McDonald’s ca la KFC?

Majoritatea produselor din meniurile McDonald’s vor avea la bază carnea de pui.
Miercuri
04.07.2012
Noul CEO al McDonald’s vrea să aducă în meniurile fast-food-ului noi produse din carne de pui, cu un conținut redus de calorii.
 

De la 1 iulie, Jim Skinner, 67 de ani, reprezentant al rețelei McDonald's pentru o perioadă de 41 de ani, a fost înlocuit în funcția de președinte (CEO) al corporației de Don Thompson, unul dintre colaboratorii săi. Deși inițial atât ambii reprezentanți ai McDonald's, cât și specialiștii în marketing, au spus că nu vor fi operate schimbări strategice în cadrul rețelei, se pare că noul șef al corporației intenționează să facă o serie de modificări.

După ce a analizat o carte cu 160 de rețete pentru restaurantele fast-food, Don Thompson și-a anunțat intenția de a revoluționa meniurile McDonald's.”Clienții noștri și-au exprimat acordul pentru a lărgi orizontul brand-ului așa că vom avea o nouă categorie de produse”, a declarat Thompson, citat de portalul newyork.newsday.com.

Majoritatea noilor produse au la bază carnea de pui și vor avea ca target publicul care consumă mâncăruri dietetice. Un avantaj pe care îl aduc produsele din carne de pui în comparație cu cele din carne de vită este numărul redus de calorii. De exemplu, un BigMac din carne de vită are 550 de calorii în timp ce 6 bucăți de pui McNuggets au 280 de calorii. Potrivit lui Thompson, noile produse vor atrage un număr mare de clienți și vor aduce și beneficii financiare companiei ținând cont de faptul că prețul cărnii de pui este mult mai mic decât cel al cărnii de vită.

Analiștii consideră că noile idei de meniuri au venit ca urmare a faptului că rețeaua este în căutarea unor soluții pentru a îmbunătăți vânzările. În luna mai, veniturile McDonald's au crescut cu 3,3%, însă au fost sub estimările analiștilor care preconizau o creștere de 5%.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015