O plăcere dulce într-o şepcuţă de baseball

Ştrandurile sau aqua-parcurile sunt o locaţie ideală pentru amenajarea standurilor de îngheţată.
Joi
05.07.2012
Producătorii de îngheţată dau dovadă de multă inventivitate pentru a avea succes în aceste afaceri sezoniere.
 

Într-o piaţă în care activează peste 60 de producători de îngheţată locali şi 2 internaţionali, compania Miracol Polar vine cu Ice`N`Go, un produs în formă de granule îngheţate, servite în şepcuţe de baseball şi pahare. Producătorul Ice`N`Go vrea să se dezvolte prin franciză pe întreg teritoriul României. În prezent, Miracol Polar deţine puncte de desfacere în oraşele Arad, Oradea, Cluj, Timişoara şi Târgu Mureş. Achiziţionarea dreptului de utilizare a francizei porneşte de la închirierea sau deţinerea unei suprafeţe de 4-6 metri pătraţi, într-o zonă cu aflux mare de persoane.

O altă companie care vrea să se dezvolte prin franciză în ţara noastră este Yogen Fruz, un lanţ de francize din domeniul iaurturilor îngheţate. Conceptul a fost creat în anul 1986, de doi fraţi: Michael şi Aaron Serruya. În anul 1999, Yogen Fruz a primit titlul de Franciza numărul 1 din partea revistei Entrepreneur.

Românii preferă îngheţata de ciocolată, de vanilie, de fructe de pădure şi tiramisu. Studiile specialiştilor arată că un român consumă de 3 ori mai puţină îngheţată decât un polonez şi de 20 de ori mai puţină decât un italian. În România, consumul mediul anual de îngheţată este 1,7 kilograme pe cap de locuitor. În Polonia, consumul este de 4 kilograme, iar în Italia ajunge până la 17 kilograme.

Cei mai importanţi jucători de pe piaţa de îngheţată din România sunt: Betty Ice, Top Gel Prod, Alpin 57 Lux, Delta, Kuba Ice Cream Company, Unilever şi Nestle.

(Elena Cărăuşu)
Elena Cărăușu
ziarist

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015