2012-08-07

Metro își extinde rețeaua în franciză

Rețeaua de magazine "La Doi Pași" a ajuns la un număr de peste 300 de unități.

Lanțul de retail Metro Cash&Carry a ajuns la o rețea de peste 300 de magazine în franciză, deschise sub sigla "La Doi Pași". Metro și-a făcut în acest fel intrarea și în zona rurală, jumătate dintre magazine fiind deschise în comune și sate. De exemplu, în județul Bacău sunt deschise 14 astfel de magazine, dintre care unul se află în orașul Bacău, iar restul în localități mai mici, comune și sate precum Căiuți și Hermeiuș. Alte 250 de unități "La Doi Pași" sunt în proces de amenajare.

La doi pasi Fot. E.C.

În Romania, primul francizat "La Doi Pași" este un retailer din Galați, intrat în acest program la începutul anului 2011.

Metro a lansat franciza "La Doi Pași" în martie 2012. În două luni de la startul oficial al programului, rețeaua cuprindea 200 de magazine deschise. Programul este destinat micilor comercianți independenți din comerțul tradițional care dețin magazine cu o suprafață de vânzare de minimum 40 de metri pătrați și maximum 200 de metri pătrați.

Francizații primesc cursuri de instruire, consultanţă pe toată perioada desfăşurării parteneriatului şi asistenţă în programele de marketing. Franciza "La Doi Paşi" le permite proprietarilor de magazine să-şi păstreze independenţa financiară şi operaţională pe durata colaborării.

Proiectul "La Doi Paşi" este al doilea lansat de germanii de la METRO Cash&Carry în ultimii doi ani, odată cu revenirea lui Dusan Wilms la conducerea companiei. Acesta a lansat şi proiectul METRO Punct - magazine cu o suprafaţă de circa 2.000-3.000 metri pătraţi, de câteva ori mai mici decât cele clasice.

Retailerul METRO Cash&Carry, parte a grupului METRO AG, este prezent în 30 de ţări cu peste 700 de magazine cash&carry (cu vânzare en-gros, pe baza unei legitimaţii de client). Retailerul german controlează în România o reţea formată din 32 de magazine – 26 clasice şi 6 Punct.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank