Franciza de provincie: un business cu suflet
Istoria restaurantelor La Michele începe încă din anii 83-84, în orașul Duisburg din Germania. Conceptul a fost dezvoltat de Mircea Dumitriu, un expert al domeniului gastronomic, care a deschis restaurante La Michele în două orășele din județul Bacău: Târgu Ocna și Onești. ”M-am școlit în străinătate câțiva ani, iar după ce m-am întors în România, în 1996 am deschis împreună cu familia primul restaurant La Michele, în orașul meu natal: Târgu-Ocna. În prezent avem patru unități proprii, două în Târgu-Ocna și două în Onești, precum și o franciză la Satu Mare.”, spune Mircea Dumitriu, foarte încântat de modul în care s-au dezvoltat restaurantele în cei 16 ani de activitate pe Valea Trotușului. La Michele nu mai este un simplu restaurant unde poți lua prânzul sau cina. Deținătorii afacerii organizează aici diferite seri tematice în weekend-uri sau la diferite ocazii și vor să deschidă un complex turistic complet La Michele în Târgu Ocna.
Cum a fost primit conceptul La Michele pe Valea Trotușului?
Am fost primii care au adus acest concept în zonă, chiar și în România. La început oamenii formau cozi la restaurantul de la Târgu Ocna pentru a prinde un loc la masă. Am familiarizat și educat publicul cu ceea ce înseamnă bucătăria italiană și treptat cu tot domeniul gastronomic. S-a întâmplat chiar să fim întrebați de ce am pus lingură și furculiță pentru a servi pastele la masă. Am observat că oameni din București, Satu Mare și alte orașe ale țării auziseră de pizzeria La Michele dar nu auziseră de orașul Târgu Ocna. În prezent La Michele are în spate un istoric de succes și suntem cunoscuți în toată țara.
De ce v-ați hotărât să dezvoltați conceptul La Michele prin franciză?
Am ales să oferim și franciză pentru că noi considerăm că ne facem meseria foarte bine și vrem să oferim conceptul și altor antreprenori. Ne-am documentat despre ceea ce înseamnă o franciză, am fost ajutați să întocmim un contract. În prezent oferim două module de franciză: unul doar de pizzerie, cu produsele specifice: pizza, paste, salată și un modul care include întregul concept La Michele, cu toate sortimentele de mâncăruri pe care le oferim. Franciza La Michele implică și o taxă de intrare în sistem și redevențe lunare, însă pentru zona în care activăm avem prețuri foarte bune.
Ce condiții trebuie să îndeplinească persoanele interesate de franciza La Michele?
Căutăm oameni pasionați de domeniul gastronomic, care să fie pregătiți să se implice total în afacere, care să iubească această meserie. Acesta este secretul nostru: implicarea totală. Restaurantele La Michele au fost făcute cu suflet și cu foarte multă muncă. Căutăm oameni cărora le place să gestioneze un restaurant din toate punctele de vedere. Am mai deschis unități care nu au mers din cauza neseriozității oamenilor. Antreprenorii care se vor implica total în gestionarea afacerii vor primi automat din partea noastră tot sprijinul și ajutorul de care au nevoie. Îi vom școlariza atât pe aceștia, cât și pe toți angajații lor, cu tot ceea ce înseamnă restaurantele La Michele. Dacă vom găsi oameni pregătiți să se implice 100% în afacere, poate ne vom împlini un vis mai vechi: să deschidem câte o pizzerie La Michele în cât mai multe orașe.
Articole citite
First Cafe este locul unde pasiunea, emoția și dragostea de viață se regăsesc de la prima ceașcă de cafea, iar fondatorul francizei așteaptă, cu bucurie și dedicare, noi parteneri.
În cazul francizei Ciorbe și Plăcinte, tradiția gastronomică românească constituie o garanție că afacerea are viitorul asigurat.
Binecunoscuta franciză Leonidas are un nou partener care, ca angajat al acesteia, s-a convins de profitabilitatea afacerii și a ales să deschidă o ciocolaterie la Timișoara.
Ice and Roll și Cake and Roll este o afacere care garantează francizatului un pachet complet de instrumente ce îi permit să obțină o rentabilizare rapidă a investiției și să câștige bani rapid.
Un nou trend începe să cucerească întreaga lume. Este vorba despre ceaiul cu bule, iar Crazy Bubble caută francizori români dornici de o investiție profitabilă și de viitor.
Cele mai citite
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
Sezonul cald care se apropie este cel mai propice moment pentru începerea unei afaceri cu înghețată, iar oferta Ice and Roll și Cake and Roll face toți banii.
Franciza Nomasvello oferă oportunitatea de a te alătura unei afaceri profitabile în domeniul epilării definitive.
La 20 de ani și-a făcut propria cafenea "5 to go" cu banii cu care ar fi trebuit să-și cumpere prima mașină
Iată că precedentul a fost creat pentru franciza Bella Italia Pizza Express! Ce mai rămâne de făcut? Nimic mai simplu ...
Subiecte populare in Forum
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
https://garanord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
GaraNord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
GaraNord.md
Trenul Subway staționează la Gara de Nord
Salutare, iaca cand o sa avem un subway care trece si pe la GaraNord.md atunci va fi normal)
Afaceri simple și câștiguri rapide
Ponuka pôžičiek medzi jednotlivcami na Slovensku Hľadáte veriteľa alebo investora pre svoje projekty: Podnikateľské pôžičky, Osobné pôžičky, Pôžičky na...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai...
Soluție pentru o afacere cu viitor
Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și...