2012-12-21

Bilanț pe 2012 pentru Profi

Redenumirea în ”magazin de proximitate”, 45 de magazine noi și peste 1.100 de locuri de muncă.

Profi încheie anul 2012 cu o rețea de 149 de magazine și un al doilea depozit central. În acest an retailerul a abordat o strategie agresivă de expansiune și a deschis un total de 45 de magazine noi. „Avem încredere în viitorul României și considerăm că formatul magazinelor noastre este cât se poate de adecvat pentru piața actuală, precum și pentru cea din viitorul previzibil”, a declarat Pawel Musial, Director general Profi Rom Food. „De aceea, nu doar că am inaugurat 45 de noi magazine în acest an, dar am și semnat contractul pentru deschiderea unui al doilea depozit central propriu, în apropiere de Ploiești.”

Profi

În 2013 Profi va lansa două formate noi de magazine: City, replica pentru formatul de dimensiuni mai mici și Loco, o replică a magazinelor care se găseau anterior la sate, aprovizionate cu toate produsele necesare vieții în mediul rural.

Prin darea în folosință a noului centru logistic, Profi va scurta distanțele dintre depozit și magazine. Astfel, cele din vestul și nordul țării vor fi aprovizionate în continuare de depozitul din Cluj, în timp ce magazinele din vest și sud își vor primi mărfurile de la depozitul Logcenter din Ploiști, la care deja au început angajările de personal.

Un alt retailer care a mizat puternic pe expansiune în acest an este Mega Image care a anuntat la începutul lunii că va deschide în decembrie 20 de magazine, urmând să încheie anul cu un număr total de 193 de unități.

Luna decembrie este luna extinderii pentru Penny Market, care a reluat experiența din anul 2011, și a deschis ieri cinci magazine. Rețeaua retailerului deținut de grupul german Rewe (concern din care face parte și Billa) a ajuns la un număr de 136 de unități.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank