2013-02-19

Franciza de 1000 de unităţi

Metro Cash&Carry România are planuri ambiţioase de extindere a reţelei de franciză. Retailerul vrea să-şi dubleze numărul de magazine „La Doi Paşi”.

Metro Cash&Carry România a lansat programul „La Doi Paşi” în martuie 2012. „La Doi Paşi” este un concept de franciză menit să susţină micii comercianţi independenţi din comerţul tradiţional, care deţin magazine cu suprafeţe între 40 mp şi 200 mp. Programul s-a dovedit un succes, la numai două luni de la startul oficial numărând deja 200 de unităţi. În prezent reţeaua „La Doi Paşi” totalizează peste 500 de magazine, iar retailerul vrea să-şi dubleze numărul de magazine în acest an, la 1.000 de unităţi.

LaDoiPasi

Franciza „La Doi Paşi” le permite proprietarilor de magazine să-şi păstreze independenţa financiară şi operaţională pe durata colaborării.

“Performanţa de a deschide 500 de magazine în mai puţin de un an arată că modelul nostru de franciză se potriveşte nevoilor clienţilor noştri de a-şi servi consumatorii”, declara în urmă cu aproximativ două luni, Marc Carena, Director Management Clienţi METRO Cash & Carry România.

Proiectul “La Doi Paşi” poate fi văzut ca o încercare a germanilor de a-şi fide­li­za baza de clienţi existentă şi chiar de a o lărgi, în condiţiile în care principalii clienţi ai companiei sunt chiar aceste maga­zine din comerţul tradiţional.

Strategiile de dezvoltare ale lanțurilor internaționale de magazine s-au axat pe comerțul de proximitate, pe această zonă mizând atât Metro cât şi retaileri ca Mega Image (prin conceptul Shop&Go), Profi (s-a redenumit la începutul anului 2012 magazin de proximitate), şi Carrefour (prin conceptul Carrefour Market și franciza Carrefour Express Angst).

Otto Beisheim, unul dintre fondatorii celebrului imperiu comercial german Metro, ale cărei filiale operează în lumea întreagă, s-a sinucis luni, 18 februarie. Trupul neînsufleţit al omului de afaceri a fost descoperit la reşedinţa sa din oraşul german Rottach-Egern. Beisheim, 89 de ani, suferea de o maladie incurabilă, relatează marţi, 19 februarie, publicaţia Bild, citată de portalul Money.ro.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank