8 Martie- Ziua Internațională a Femeii (a Mamei)

Mircea Cărtărescu, „De ce iubim femeile” : „Pentru că sunt extraordinare cititoare, pentru care se scriu trei sferturi din poezia şi proza lumii”.
Vineri
08.03.2013
Mama- cel dintâi cuvânt, cea mai importantă persoană din viața noastră. Ziua de 8 Martie este dedicată femeilor din întreaga lume! La mulți ani!
 

Primele cântece pe care le învăţăm la grădiniţă sunt dedicate mamei. Cântece pe care oricât am înainta în vârstă la ţinem minte toată viaţa. „De Ziua Ta mămico/În dar ţi-am adus inima/Şi crede-mă mămico/Un dar mai frumos nu se putea!” Astăzi, pe 8 martie, în întreaga lume se sărbătorește Ziua Națiunilor Unite pentru drepturile Femeilor. La multi ani tuturor femeilor, tuturor mamelor!

Prima Zi Internaţională a Femeii a fost sărbătorită în urmă cu 100 de ani, pe 19 mai 1911, în state precum Germania, Austria şi Danermarca. Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua Internaţională a Femeii pe 8 Martie 1975, iar de atunci în mai multe state din întreaga lume ziua de 8 Martie este cunoscută ca Ziua Internaţională a Femeii.

Ziua Internaţională a Femeii aminteşte şi că femeile au luptat de-a lungul timpului pentru a fi preţuite şi pentru a se impune în societate. Astăzi, femeile au succes în business-uri care erau cândva destinate doar bărbaţilor. Găseşti aici un material despre „femeile din spatele afacerilor”.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe