2013-05-02

Perla italiană din piaţa francizei

Circa 400 de români sunt înregistraţi drept clienţi fideli ai magazinului de lenjerie intimă de lux La Perla.

La Perla, liderul mondial de lenjerie intimă de lux, a intrat prin franciză în România, în februarie 2012. Primul magazin monobrand a fost deschis pe Calea Victoriei şi a înregistrat în primul an de activitate o cifră de afaceri de 280.000 de euro. Pentru acest an, La Perla vizează o creştere a afacerilor cu 8%.

Perla Fot. La Perla

La Perla este unul dintre cele mai cunoscute branduri italiene de lux si lider mondial pe segmentul de lenjerie si articole de plaja, cu peste 220 magazine la nivel mondial, dintre care 70 de francize.

"Suntem de un an pe piaţă şi încă ne sosesc clienţi noi în magazin. Unii dintre ei cunosc bine brandul, dar sunt destui şi cei pe care îi consiliem noi, acum, să-l descopere. O dovadă clară că era nevoie de un astfel de brand în România este bilanţul anual: rezultat financiar bun într-un context economic foarte dificil", a declarat Camelia Tomoiagă, manager La Perla România, citată de Mediafax.

Magazinul de pe Calea Dorobanţi are o suprafaţă de 68 de metri pătraţi şi o bază de peste 400 de clienţi fideli. Valoarea medie a bonului de cumpărături este de circa 800 de euro, se precizează într-un comunicat al firmei.

Fondat in 1954, La Perla este unul dintre cele mai cunoscute branduri italiene de lux si lider mondial pe segmentul de lenjerie si articole de plaja, cu peste 220 magazine la nivel mondial, dintre care 70 de francize, şi venituri de 120 de milioane de euro în 2011.

Principalii competitori La Perla de pe piaţa locală sunt Jolidon, Triumph, I.D. Sarrieri şi Etam. Brand-ul autohton Jolidon are succes atât pe piaţa locală, cât şi pe cea internaţională, compania dezvoltând şi o reţea de franciză. În ultimii ani, Triumph s-a orientat spre dezvoltarea francizelor în cadrul centrelor comerciale și mall-urilor din cele mai mari orașe din țară, ajungând la un număr de peste 200 de puncte de distribuție la nivel național și 25 de magazine exclusive.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank