O franciză născută la munte

Come Back – German Bakery este un concept creat de la zero de antreprenoarea Daniela Kasper. Aceasta a locuit o bună perioadă de timp în Germania.
Joi
01.08.2013
”Come Back – German Bakery”, un concept creat de o antreprenoare din Brașov, poate deveni o franciză cunoscută în întreaga țară.
 

O patiserie bine gestionată și amplasată într-o locație strategică poate fi un vis devenit realitate pentru un om de afaceri. Este și cazul antreprenoarei Daniela Kasper care a încerca să aducă un strop din cultura germană la Brașov prin cafeneaua-patiserie ”Come Back – German Bakery”. ”«Back»–ul este un concept care se adresează unor oameni activi, care preferă să se oprească undeva să mănânce un sandviş cald sau să servească o patiserie proaspătă şi să ia o cafea «to go» şi să se întoarcă la birou”, a declarat Daniela Kasper, citată de Bursa. Cu toate că românii mai trebuie educați în ceea ce privește prânzul luat la birou, patiseria a primit cereri de franciză din partea unor antreprenori din București, Ploiești, Timișoara și Constanța.

În prezent cafenelele ”Come Back – German Bakery” pot fi găsite în două locații din Brașov, una situată pe strada Mureșenilor și una în Piața Sfatului. Daniela Kasper a investit în acest concept 800.000 de euro. Cum au prins la public produsele de patiserie Come Back? Sunt mereu proaspete. ”Produsele de azi, dacă nu sunt vândute, nu rămân la vânzare şi mâine”, explică Daniela.

Patiseriile sunt avatanjoase datorită cererii ridicate de pe piață. Dacă îți surâde ideea deschiderii unei patiserii ia în calcul mai multe aspecte. Vei avea nevoie de echipamente speciale pentru pregătirea produselor, de spații pentru pregătirea/stocarea produselor, de angajați specializați pe diferite domenii, amplasare într-o zonă cu trafic ridicat.

O franciză poate simplifica puțin lucrurile datorită sprijinului pe care ți-l oferă francizorul. Unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de pe piața pariseriilor din România este Fornetti, cu o rețea de peste 620 de unități francizate. Alte concepte de patiserie care se extind prin franciză pe piața românească sunt Ana Pan, Andana Pan, Paul.


Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015