2013-08-07

Vrei să-ți deschizi o florărie?

FlorideLux.ro remarcă un trend pozitiv pe piața florăriilor din România: piaţa online de flori s-a ridicat la aproximativ 1,5 milioane de euro în primul semestru al anului.

Dacă vrem să oferim un buchet de flori, avem de unde alege. Fie că alegem florile proaspăt culese de o bătrânică din curte, fie că alegem o florărie tradițională, efectul ar trebui să fie același: persoana care va intra în posesia buchetului va avea o zi mai frumoasă. În ultimii ani, florăriilor tradiționale li s-au alăturat peste 120 de florării online. Dacă ești interesat de un business în acest domeniu, citește ce informații ne oferă FlorideLux, prima florărie online din România, cu o cotă de 25% din piață. Reprezentanții companiei avertizează: piață de profil este extrem de competitivă.

FlorideLux.ro estimează că primul semestru din 2013 a adus o creştere de 10% în sectorul florăriilor online. Astfel, reprezentanţii companiei arată că piaţa online de flori s-a ridicat la aproximativ 1,5 milioane de euro în prima jumătate de an şi că aceasta va atinge până la finalul lui 2013 valori similare cu cele înregistrate anul trecut, de circa 2,5 milioane de euro.

Marius Dosinescu este CEO-ul FlorideLux.ro, prima florarie online din Romania Fot. FlorideLux.ro

“Piaţa românească de florării online este destul de incertă din punct de vedere al celor care investesc într-un astfel de business. Nefiind conştienţi de gradul de dificultate ridicat pe care îl are o astfel de afacere, multe persoane fizice investesc în florării online în perioada februarie – martie, după care îşi închid porţile din lipsa performanţei”, a declarat Marius Dosinescu, CEO şi fondator al grupului FlorideLux, din care fac parte şi florăriile online FlorideLux.ro, adăugând că piaţa de profil este şi extrem de competitivă.

Comparativ, piaţa florăriilor offline a fost de aproximativ 200 milioane de euro anul trecut şi a fost caracterizată de un trend pozitiv către reglementare şi fiscalizare corectă, conform reprezentanţilor FlorideLux.ro. În plus, potrivit Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, în România s-au importat flori în valoare de 15,2 milioane de euro în primele opt luni din anul trecut, cu 7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2011.

În prezent, FlorideLux.ro are o cotă de 25% din piaţă, iar principalii competitori ai florăriei, opt la număr, împart 60% din aceasta. Restul de 15% din industrie revine celor 120 de florării online declarate, după cum menţionează Marius Dosinescu.

Trendul pieţei este însă unul pozitiv, cu estimări de creşteri anuale de 30-40%, urmare a încrederii tot mai ridicate pe care o au românii din mediul urban pentru internet, un rol major avându-l procesatorii de plăţi.

“Investim permanent în dezvoltarea unui mediu complet securizat și a unui proces de plată online simplu, rapid și confortabil pentru cumpărători – clienții magazinelor online partenere PayU. Acest lucru se vede în numărul tot mai mare de tranzacţii realizate de români. Astfel, segmentul florăriilor online a avut o evoluție spectaculoasă în primele şapte luni ale acestui an, volumele înregistrate în sistemul nostru de magazinele de pe piaţă depăşind cu 37% întregul volum realizat în 2012”, a afirmat Daniel Nicolescu, General Manager PayU România.

Procesatorul de plăţi a menţionat că valoarea medie a unei comenzi în florăriile online cu care colaborează este de 43 de euro, sumă ce s-a menţinut în perioada ianuarie 2012 – iulie 2013.

Anul trecut, FlorideLux.ro a lansat un sistem de franciză care se adresează persoanelor fizice/juridice cu experiență în domeniu sau marketing și vânzări. Mai multe detalii găsești în interviul acordat de Marius Dosinescu portalului nostru.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank