2013-10-16

Express, franciza afacerilor de familie

Rețeaua de franciză al retailer-ului Carrefour a ajuns la 42 de magazine de proximitate „Express”, dintre care șase în orașul Brașov și 36 în București și Ilfov.

Multe povești de succes din mediul business sunt întemeiate de familii. Carrefour a luat în considerare acest aspect când a lansat franciza Express. ”Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o rețea de magazine să păstreze, să administreze și să își dezvolte această afacere. Afacerea este în continuare condusă de către proprietarul acesteia care este asistat în gestionarea magazinului de către Carrefour România”, informează retailerul într-un comunicat de presă transmis redacției.

Carrefour Express Pipera-Tunari nr. 34 se află pe Șoseaua Pipera –Tunari nr. 34D, are o suprafață de 60 mp. și însumează aproximativ 1.500 de produse. Fot. Carrefour Romania

Magazinele Carrefour Express au o suprafață între 160-220 metri pătrați și însumează între 3.000-4.000 de produse.

Zilele acestea, grupul Carrefour România a anunțat intrarea în rețeaua Express a trei noi magazine de proximitate operate în regim de franciză: prin colaborarea cu RostCom - Express RostCom Prunului și Express RostCom Brândușelor, în orașul Brașov și prin colaborarea cu Gulliver - Express Gulliver Uioara, în București. În acest moment, rețeaua numără 42 de magazine de proximitate „Express”, dintre care șase unități în orașul Brașov și 36 în București și Ilfov.

Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 138 de magazine: 24 hipermarketuri „Carrefour”; 71 supermarketuri „Market”; 42 magazine de proximitate „Express”; 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Principalii competitori Carrefour de pe segmentul francizelor de proximitate au un program mai agresiv de expansiune. Metro vrea să încheie anul cu peste 1.000 de magazine ”La Doi Pași”, iar Mega Image deschide Shop&Go-uri pe bandă rulantă.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank