2013-11-13

Noi francize de la Carrefour

Retailerul francez urmează exemplul ”La Doi Pași” și deschide prima sa franciză în mediul rural, însă nu îndrăznește să se îndepărteze prea mult de Capitală.

Grupul Carrefour România anunță intrarea în rețeaua Express a două noi magazine de proximitate operate în regim de franciză, prin colaborarea cu Longintrade, în București: Express Zeno și, prin colaborarea cu T&T Food, în Ștefăneștii de Jos – Express Cosmo. În acest moment, rețeaua numără 46 de magazine de proximitate „Express”, dintre care 8 unități în orașul Brașov și 38 în București și Ilfov.

Franciza Carrefour Express se extinde in Bucuresti Fot. E.C.

Carrefour operează în prezent în România 4 formate de magazine, cu un total de 145 de magazine 24 hipermarketuri „Carrefour”; 74 supermarketuri „Market”; 46 magazine de proximitate „Express”; 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

”Conceptul de franciză propus de către Carrefour România permite partenerului care are o afacere de familie (1-3 magazine) sau o rețea de magazine să păstreze, să administreze și să își dezvolte această afacere. Afacerea este în continuare condusă de către proprietarul acesteia care este asistat în gestionarea magazinului de către Carrefour România”, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

Pentru segmentul de proximitate, Metro, unul dintre principalii competitori Carrefour, a lansat franciza ”La Doi Pași” cu ajutorul căreia și-a făcut intrarea în zona rurală, deschizând un număr impresionant de unități în sate și comune. Programul de franciză ”La Doi Pași” este destinat micilor comercianți independenți din comerțul tradițional care dețin magazine cu o suprafață de vânzare de minimum 40 de metri pătrați și maximum 200 de metri pătrați.

Cel mai mare lanț de supermarketuri din România rămâne Mega Image, cu o rețea ce cuprinde 265 magazine în București, Constanța, Ploiești, Pitești, Brașov, Târgoviște și alte orașe, sub mărcile Mega Image (157),  Shop&Go (107), AB Cool Food (1).

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank