2015-03-08

Polonezii investesc în România

O nouă firmă poloneză are planuri interesante pentru piaţa locală după ce a cumpărat lanţul Starbucks.

Firma poloneză AmRest, cunoscută în Varşovia drept deţinătoarea francizelor KFC, Pizza Hut şi Burger King, au cumpărat cu 16 milioane de euro  cafenelele Starbucks din România şi din Bulgaria. Se pare că aceştia au remarcat potenţialul pe care brand-ul  îl are pe piaţa locală şi au în plan triplarea afacerii în următorii ani.

Starbucks

Prima cafenea Starbucks a fost înființată în 1971, în Piața Pike din Seattle, iar în momentul de față are în portofoliu peste 20.000 de locații la nivel global.

Starbucks a intrat pe piaţa din România în anul 2007, la momentul rescpectiv franciza fiind deţinută de grupul elen Marinopoulos. Anul trecut, grecii au pierdut franciza în favoarea unei companii din Bulgaria.

În prezent, Starbucks are o reţea de 14 cafenele în România, dintre care 10 în Bucureşti şi 4 în ţară. Printre principalii concurenţi ai brand-ului se numără Gloria Jeans, Cafepedia, C House Lounge şi City Cafe. Ritmul de creştere al afacerilor de profil şi profiturile obţinute, arată că piaţa locală a cafenelelor are potenţial de dezvoltare în următorii ani.

AmRest Holdings, compania care a achiziţionat operaţiunile Starbucks din România, este cel mai mare operator de restaurante din Europa Centrală. Preluarea lanțurilor de cafenele Starbucks din România și Bulgaria se potrivește perfect cu strategia AmRest, oferind o intrare pe piața din România, a doua mare țară din Europa Centrală.

Brand-ul Starbucks face parte din portofoliul AmRest din anul 2007, când prima cafenea Starbucks a fost deschisă la Praga. În momentul încheierii tranzacției pentru preluarea celor 19 cafenele din România şi din Bulgaria, AmRest opera 67 de cafenele Starbucks în Polonia, Cehia și Ungaria.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank