2015-04-02

McDonald’s rămâne pe piața locală doar în franciză

Lanțul american de fast-food şi-a vândut afacerile din România către un antreprenor rus.

În anul 2015 McDonald’s România aniversează 20 de ani de la deschiderea primului restaurant din România, în zona Piața Unirii din București. Astăzi, restaurantul din Centrul Capitalei este punctul de întâlnire al multor tineri.

McDonald’s a deschis cel de-al 67-lea restaurant din tara Fot. McDonald's România

În anul 2015 McDonald’s România aniversează 20 de ani de la deschiderea primului restaurant din România.

La două decenii de când românii au gustat primul burger, potrivit unor surse din piață citate de ZF, reprezentanții McDonald’s vândut afacerile din România către un antreprenor rus care va prelua astfel masterfranciza restaurantelor din țara noastră cu afaceri de circa 100 mil. Euro. Compania este lider al pieţei restaurantelor din ţară cu 67 de restaurante în 21 de oraşe şi 150.000 de clienţi care îi trec pragul zilnic.

McDonald’s are peste 4000 de angajaţi şi a investit peste 600 de milioane de lei în România. În anul 2014, McDonald’s a fost desemnat cel mai bun angajator al anului conform AON Hewitt. Iată însă că, potrivit surselor ZF, McDonald’s decide să vândă businessul local şi să rămână pe piaţă doar în franciză, un model de business care este deja practicat în alte ţări şi care înseamnă costuri mai mici şi marje de profit mai mari.

De altfel, cele mai mari lanțuri de fast-food din țară noastră se dezvoltă în sistem de franciză. Îi amintim pe cei de la Subway, KFC și americanii de la Burger King care vor să-și încerce din nou norocul în România.

Românii sunt mari amatori de produse fast-food, dovada fiind numărul mare de restaurante pe care le găsim atât la orice colt de stradă, cât și în marile centre comerciale, și de valoarea pieței din țara noastră. Atât timp cât un fast-food oferă produse proaspete și gustoase, evidențiate de un marketing și o promovare adecvată, restaurantul are cu siguranță succes.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank