2015-04-07

KFC și Pizza Hut merg la munte

Cele 2 lanțuri de fast-food au ales unul dintre cele mai frumoase orașe din România pentru noile unități.

Pe 27 martie, lanțurile de restaurante KFC și Pizza Hut au deschis 2 restaurante noi în cadrul Coresi Shopping Resort din Brașov. Astfel, noul mall va găzdui primul restaurant Pizza Hut din Brașov și un nourestaurant KFC, cel de-al doilea deschis pentru publicul brașovean.

pizza

Rețeaua KFC în România ajunge la 53 de unități, iar rețeaua Pizza Hut atinge 15 restaurante în București și marile orașe.

Continuăm să dezvoltăm rețelele KFC și Pizza Hut în România,luând în considerare atât cererea consumatorilor cât și oportunitățile pe care le identificăm. Publicul din Brașov este unul foarte important pentru noi, iar experiența primului restaurant KFC ne-a arătat că brașovenii apreciază rețetele noastre. Noul centru comercial Coresi Shopping Resort a creat o zonă alternativă de shopping și relaxare în oraș, în care ne-am dorit să fim prezenți cu cele două branduri îndrăgite de români”, a declarat Mark Hilton, CEO KFC& Pizza Hut România.

Restaurantul Pizza Hut reprezintă o investiție de 420.000 euro, având o suprafață de 220 mp, la care se adaugă o terasă de 74 mp. Prin deschiderea noului restaurant au fost create 35 locuri de muncă. Noul restaurant KFC din Brașov are o suprafață de 130 mp, oferind locuri de muncă pentru 40 de persoane. Pentru deschiderea acestuia au fost investiți 350.000 euro.

Odată cu inaugurarea celor două restaurante, rețeaua KFC în România ajunge la 53 de unități, iar rețeaua Pizza Hut atinge 15 restaurante în București și marile orașe. În România, lanţul de restaurante KFC este operat în sistem de franciză, licenţa pentru România fiind acordată în 1997 companiei US Food Network KFC şi numără 51 de restaurante atât în Bucureşti, cât şi în alte oraşe precum Timişoara, Cluj-Napoca, Suceava, Oradea, Piteşti sau Braşov. De asemenea, KFC România operează şi un restaurant la Chişinău, Republica Moldova.

Un alt lanț de restaurante care se extinde și în sistem de franciză în România a ales Brașovul pentru deschiderea unor noi unități. Este vorba despre La Plăcinte, care pregătește deschiderea celui de-al treilea restaurant în acest oraș. De asemenea, lângă restaurantul La Placinte va fi funcționa și o unitate Andy’s Pizza, brand adus de basarabeni pe piața românească în 2015.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank