2015-04-23

Premieră pe piața de retail din România

Sunt peste tot în Londra, iar din luna mai vor apărea și în țara noastră.

Este vorba despre magazinele retailerului Marks&Spencer intră în România pe un nou segment, cel de supermarketuri. Astfel, de la jumătatea lunii mai vom avea în țara noastră și conceptul Marks & Spencer Food. Primul astfel de magazin va fi deschis în centrul comercial Mega Mall, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI.

Hipermarket

Magazinul Marks&Spencer Food va fi amplasat in interiorul magazinului de modă din Mega Mall.

Britanicii deţin acest concept pe alte pieţe, în special pe piaţa mamă, Marea Britanie, iar oficialii companiei anunţaseră anterior că se gândesc să aducă această divizie şi în România. Magazinul Marks&Spencer Food va fi amplasat in interiorul magazinului de modă din Mega Mall şi va vinde dulciuri, ceaiuri, vinuri, paste şi sosuri. Suprafaţa totală de vânzare a retailerului în mall este de 1.650 de metri pătraţi.

Compania Marks & Spencer mai deţine în Bucureşti magazine de modă în Băneasa Shopping City şi Bucureşti Mall. Alte două unităţi sunt prezente în Constanţa şi Iaşi. Reprezentanții companiei au închis recent magazinele din AFI şi Sun Plaza.

Marks&Spencer a intrat pe piaţa din România în 2000 în sistem de franciză, brandul fiind adus de grecii de la Marinopoulos care au mai avut şi francizele Starbucks, Sephora şi Gap. Astăzi niciunul dintre aceste branduri nu mai este în portofoliul lor, brandurile fiind aduse fie de alţi francizaţi (Starbucks), fie fiind venite direct (Sephora). Marks&Spencer a venit direct în 2012 şi, potrivit ZF, a terminat anul trecut cu afaceri de circa 30 mil. lei, în creştere de la 26 mil. lei în 2013. Alt magazin care se va găsi pentru prima dată în România doar în Mega Mall este Hilfiger Denim.

Mega Mall va reuni sub acelaşi acoperiş unele dintre cele mai mari reprezentanțe ale magazinelor de fashion, încălţăminte, îngrijire şi accesorii din țară, printre care H&M, Zara, Koton, Mango, Marks & Spencer, Peek & Cloppenburg, New Yorker, Pull&Bear, C&A, LC Waikiki, Bershka, Sephora, Stradivarius, Orsay, adidas, Nike, Lee Cooper, Tom Tailor, Douglas, NEXT, Tommy Hilfiger, Musette, Hervis, Bata, Stefanel, ECCO, Intersport, MAC, Benvenuti şi Aldo.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank