Franciza EXTRA Services – servicii multiple sub aceeași umbrelă

EXTRA SERVICES este o rețea de franciză din Republica Cehă, care a înregistrat o creștere rapidă și care deține o experiență imensă în domeniul serviciilor de mutare, curățenie, reparare și întreținere.
Luni
04.09.2017
Sistemul de franciză al companiei EXTRA Services a combinat "sub un singur acoperiș" diverse servicii de întreținere a casei - reparații, mutare, curățenie. Afacerea este pe punctul de a se extinde dincolo de granițele pieței interne. Haideți să aflăm ce le oferă potențialilor parteneri!
 

Ideea de a lansa o afacere "organizată și bine gestionată", care să ofere servicii profesionale de îngrijire la domiciliu, s-a născut în 2012, în Plzeň. Inițiatorii afacerii au început să presteze servicii de mutare și, în timp, ascultând nevoile și dorințele clienților, au oferit și servicii de curățenie și apoi o serie de servicii fără de care o gospodărie (sau o afacere) nu putea fi menținută. Astfel, sub brandul EXTRA Services, s-au dezvoltat trei afaceri interconectate, dar și independente - EXTRA MOVING, EXTRA CLEANING și EXTRA HUSBAND, care prestează servicii de reparații, grădinărit, instalații electrice, zidărie, instalații sanitare.

Garantând calitatea constantă și diversitatea serviciilor, EXTRA Services a extins rapid afacerea, întrucât clienții au fost bucuroși să beneficieze de toate serviciile necesare de la un singur furnizor, atunci când se mutau sau renovau spații rezidențiale sau de afaceri. În câțiva ani, firma s-a extins pe întreg teritoriul Republicii Cehe, prin dezvoltarea unui sistem de franciză, în paralel cu afacerea de bază. Astăzi, operează o rețea de 34 de unități de franciză pe piața internă, dar au ambiția de a-și extinde afacerile dincolo de granițele Republicii Cehe, căutând parteneri și în regiunea Europei Centrale și de Est, în special în Croația și Slovenia.

Antreprenorii sau investitorii care optează pentru achiziționarea acestei francize ar putea deveni proprietarii așa-numitei francize Master și, astfel, ar avea dreptul de a-și dezvolta afacerea pe întreaga piață locală. Aceasta ar include, printre altele, găsirea de francizați care să acopere anumite orașe sau zone. Experiența vastă a societății-mamă și know-how-ul pe care partenerul îl va obține vor garanta stabilirea unei afaceri cu un venit stabil.

- Toate cele trei tipuri de franciză oferă un nivel înalt de calitate a serviciilor, la aproximativ aceleași prețuri, astfel încât este dificil să se determine care dintre ele este cea mai profitabilă. Cu toate acestea, ținând cont de experiența noastră, EXTRA Cleaning generează cele mai stabile și mai previzibile venituri, deoarece acest tip de serviciu atrage cel mai mare număr de clienți - spune directorul de dezvoltare a francizei, Radek Straka.

Acest lucru, desigur, nu ar fi posibil fără angajamentul constant al partenerilor francizați, de aceea se așteaptă ca aceștia să respecte și să aplice know-how-ul transferat, să fie profesioniști în ceea ce privește activitatea și relația cu clienții. Pe de altă parte, totul va fi învățat în timpul formării care va fi organizată pentru francizat timp de patru până la șapte săptămâni. Serviciile de marketing vor facilita începerea operațiunilor, prin crearea unei baze de date centrale, care ulterior va fi extinsă de către francizații individuali.

- Când am intrat în afaceri acum câțiva ani, am primit majoritatea clienților din baza de date centrală. Baza mea s-a extins în mod semnificativ, dar chiar și astăzi, 30% dintre clienți vin prin baza de date centrală - spune unul dintre beneficiarii francizei EXTRA Moving din Republica Cehă.

Ca formă de susținere, dar și pentru a-și începe activitatea din primul moment, compania mamă va furniza francizatului principal din Croația și Slovenia vehicule noi și echipament complet, precum și instrumente pentru două puncte de franciză, pentru fiecare sistem – în total, șase unități de franciză vor fi gata imediat să demareze afacerea.


MC
Franchise Consultant