De ce să achiziționezi o franciză în asigurări?

Activitatea companiilor de asigurări este o afacere pe termen lung, care se bazează foarte mult pe prognoze și ipoteze care ar putea sau nu să se materializeze în viitor. Pe această piață, este esențială stabilitatea mediului politic. Cele mai multe companii de asigurări au un portofoliu larg de produse, fapt care le oferă flexibilitatea de a se adapta tuturor cerințelor pieței, astfel încât să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai pentru o mare parte a populației.
Există însă o nevoie evidentă de informare a populației cu privire la riscurile care pot fi acoperite de asigurări, riscuri precum catastrofele naturale. Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că pot preveni cu ușurință pierderile financiare cauzate de deteriorarea proprietății lor, prin cumpărarea de asigurări împotriva inundațiilor sau a altor efecte ale calamităților naturale. Oamenii cei mai afectați sunt, de regulă, cei care trăiesc în zonele rurale, la care se ajunge însă mai greu.
Același lucru se poate spune și în ceea ce privește planurile de asigurare de viață și de planificare pentru pensionare. Cu cât mai mulți oameni învață despre sistemele de pensii, cu atât mai clar vor înțelege nevoia de asigurări private de pensionare. Sistemul de pensii de stat a ajuns într-o etapă în care nu se mai poate baza doar pe banii plătiți de stat. Acest proces de cunoaștere și învățare ar trebui să fie susținut de guverne și, în aceeași măsură, de companiile private, deopotrivă.
Date fiind aceste circumstanțe, oare merită să achiziționezi o franciză broker de asigurări ?
“Asigurarea nu este doar o vânzare – cumpărare a polițelor de asigurare. Contractarea și consumul serviciilor de asigurare necesită profesionalism și anumite cunoștințe din partea consumatorilor. Practica ne demonstrează că este eronată opinia conform căreia poți soluționa problemele ce țin de managementul riscului și de asigurări, fără cunoașterea anumitor aspecte legislative și principii specifice activității de asigurare și managementului de risc. E nevoie de calificare, experiență și abordare profesionistă. Cum să alegi cea mai bună companie dintre cele peste 30 de companii ce activează pe piață? Cum să negociezi o acoperire bună la un preț adecvat? Cum să închei un contract ce ți-ar garanta obținerea despăgubirii din partea asiguratorului? Toate acestea, precum și răspunsurile la alte întrebări intră în competența unui broker de asigurare. Broker-ului de asigurări îi revine rolul esențial de a ajuta clientul să-și exercite dreptul la libera alegere, acționând ca intermediar între vânzătorul și consumatorul serviciilor de asigurare” – declară Cătălin Vasile, Director General Ritter – Broker de Asigurare și Reasigurare.
Ritter Broker pune la dispoziția clienților servicii personalizate de asigurare de la toate societățile de asigurări prezente pe piața locală și nu numai, care vor acoperi multiple tipuri de asigurări, cum ar fi asigurarea obligatorie a autovehiculelor sau RCA, asigurarea pentru avarii și furt a autovehiculelor CASCO, inclusiv a utilajelor neînmatriculabile, asigurarea obligatorie și facultativă a locuințelor, asigurarea clădirilor și a bunurilor aparținând persoanelor juridice, inclusiv asigurarea lucrărilor de construcții, a mașinilor, utilajelor, instalațiilor și a echipamentelor, asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate și pentru rezidenții străini în România, asigurări complexe adresate transportatorilor interni și internaționali de marfă și călătorii, asigurarea animalelor și culturilor agricole, asigurări individuale și de grup, de accidente și de boală, asigurări de răspundere civilă și profesională, asigurarea mijloacelor de transport naval, aerian și feroviar, asigurări de pierderi financiare și garanții. Altfel spus, francizatul Ritter va putea să ofere clienților săi toate tipurile de produse de asigurare existente în piața din România, dar și posibilitatea dezvoltării unor produse noi în parteneriat cu societățile de asigurări.
Francizatul Ritter Broker va beneficia de avantajul de a lucra ca broker de asigurări alături de francizor, care are o vastă experiență în domeniu, gestionând paleta largă de produse menționate anterior și transformând această activitate într-un business de sine stătător, cu o recurență anuală ce va ține doar de capacitatea francizatului de a interacționa într-un mod profesionist cu clienții din portofoliu.
Investiția necesară dezvoltării unei francize Ritter Broker va fi în relație directă cu potențialul de dezvoltare zonală și va consta în acoperirea taxei de franciză și a costurilor necesare deschiderii a cel puțin unui punct de lucru. Francizatul va suporta astfel costul amenajării locației, în baza coordonatelor de branding primite de la Ritter, cost care poate varia în funcție de fiecare locație în parte și de spațiul pus la dispoziție. Nu se vor plăti însă niciun fel de taxe până nu se agreează, de ambele părți, planul de afacere, care include și situația veniturilor și a cheltuielilor, pentru a identifica potențialul de profitabilitate al francizatului.
Mai multe detalii privind condițiile demarării unei afaceri Ritter Broker în franciză sunt prezentate în catalogul de franciză, disponibil atașat.
Articole citite

"Dacă nu îți place să lucrezi cu oamenii, va fi destul de dificil să te obișnuiești cu acest domeniu" – declară Paul Aldea, primul francizat RITTER Broker.
Viziune, transparență și profesionalism sunt 3 valențe ale unui business complet - marca RITTER Broker Asigurare și Reasigurare.
Modelul de franciză RITTER Broker a fost construit, avându-se în vedere și posibilitatea de a crea sinergii cu afaceri deja existente și care activează în zona de Business-to-Consumer.
RITTER Broker a lansat recent o provocare pe piața asigurărilor, adresată celor care doresc să devină brokeri de asigurări sau să aibă propria afacere în franciză.
De ce franciza RITTER Broker? Nu este mai simplu să îți înființezi singur o companie de brokeraj în asigurări?
Cele mai citite

Sistemele de franciză pot fi clasificate în moduri variate, în funcție de anumite caracteristici, dar ele sunt fundamental diferite în funcție de 3 criterii.
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Subiecte populare in Forum
Românii nu au încredere în agenţii imobiliari
Nu-i vorba de incredere in e vorba de comisionul mult prea mare pe care ti/l iau...
Mega Mall pentru mega francize
Poate vom avea si noi noroc daca se deschid atat de multe malluri...
Mega Mall pentru mega francize
Nume sonore arhicunoscute isi fac loc si pe meleagurile noastre ,poate vom intra si noi in lumea buna
Mega Mall pentru mega francize
Nimic nu este mai deprimant cand vezi spatii libere mai mult sau mai putin curate (mai frecvent varianta a doua )cu o mare eticheta DE INCHIRIAT...in provincie vezi asta la...
Românii nu au încredere în agenţii imobiliari
Cred mai degraba ca romanii nu au uncredere in banci,ele sunt cele care te jupoaie mai ceva decat camatarii.Depui bani la banci, iti dau dobanzi mici, iti trimit situatia la...
Românii nu au încredere în agenţii imobiliari
Nu am intalnit agenti imobiliari care sa nu dea dovada de profesionalism si chiar daca la inceput te mai indoiesti de bunele lor intentii o dovedesc ca sunt persoane demne de...
Din New York în Bucureşti, în paşi de dans
Si eu tot Mihai Petre l-as numi...
O franciza cu de toate
Oricat ai avea..tot mai vrei..Pacat ca numai o viata avem...