2012-08-06

Perioada promoțiilor

Retailerii de fashion au scăzut prețurile colecțiilor de vară chiar și cu până la 90%.

De la 1 august, retailerii de modă din România, inclusiv magazinele online și outleturile, au început lichidările de stocuri pentru colecțiile de vară. Prețul produselor a fost micșorat cu 70 până la 90%. Potrivit Capital, această strategie poate crește volumul de vânzări al retailerilor cu cel puțin 20%. Cei mai mulți retaileri apelează la varianta promoțiilor: oferirea de vouchere, al doilea produs la jumătate de preț, al treilea produs gratis la cumpărarea altor două produse etc.

sale

Promoțiile se pot face oricând în timpul anului, cu condiția să nu se vândă sub prețul de achiziție.

Promoțiile sunt utilizate frecvent deoarece pentru a putea scrie „reduceri” în vitrinele magazinelor, retailerii trebuie să plătească o taxă la primărie și să anunțe care este exact perioada în care se aplică reducerile de preț. Promoțiile se pot face oricând în timpul anului, cu condiția să nu se vândă sub prețul de achiziție.

Cele mai frecvente ocazii pentru promoții sunt: deschiderea unui nou magazin, zilele de 1 și 8 martie, sărbătoarea Paștelui și a Crăciunului, revelionul, introducerea unei noi colecții vestimentare etc.

New Look, retailer care deține 7 magazine pe piața locală, toate deschide prin franciză, a micșorat prețul unor articole cu până la 80%, potrivit informațiilor publicate pe una dintre rețelele de socializare a companiei.

Un alt retailer de fashion care anunță reduceri de până 80% pe una dintre rețelele de socializare ale companiei este TinaR, singura franciză autohtonă din domeniul fashion retail.

Cei mai cunoscuți retaileri de fashion din țara noastră sunt: Zara, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Mango, Motivi, Tina R, H&M, New Look, New Yorker, C&A, House of Art, Nissa, Fox, Pimkie, Flo&Jo, Terranova ș.a.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank