2012-08-29

New Look, de 1 an în România

Rețeaua de franciză a retailerului britanic a ajuns la 7 unități în primul an de activitate pe piața locală.

Retailerul britanic de fashion New Look sărbătorește astăzi un an de la deschiderea primului magazin din țara noastră. Fanii paginii de Facebook a companiei beneficiază astăzi de o reducere de 50% la un produs achiziționat. New Look a intrat pe piața din România pe 29 august 2011, când a inaugurat prima unitate a rețelei, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din București. Ignatios Ionas, country manager New Look România, consideră că „România are un mare potenţial de creştere în ceea ce priveşte retailul de fashion.”, retailerul plănuind ca în următorii 5-8 ani să ajungă la o rețea de peste 20 de magazine pe piața locală.

New Look AFI București

Foto: Inaugurarea primului magazin New Look din România, în centrul comercial AFI Palace Cotroceni din București.

După primul an de activitate pe piața românească, rețeaua New Look numără 7 magazine, toate deschise prin franciză. După deschiderea unității din AFI Palace Cotroceni, a urmat inaugurarea celui mai mare magazin al brandului, în septembrie 2011, în centrul comercial Băneasa Shopping City din București. Tot în 2011, New Look a deschis unitățile din Polus Center Cluj și Maritimo Shopping Center Constanța. În acest an, retailerul a inaugurat 3 magazine: în Oradea, Craiova și Iași.

Drepturile francizei New Look pentru România sunt deţinute de compania elenă Fourlis, reprezentată pe piaţa locală de Genco Trade, companie care deţine şi franciza magazinelor de articole sportive Intersport.

Compania New Look a fost fondată în anul 1969 şi are 635 de magazine în Marea Britanie şi Irlanda şi 308 în Franţa sub numele Mim. New Look mai deţine alte 40 de magazine proprii în Franţa şi Belgia, la care se adaugă magazine în franciză în ţări ca Egipt, Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Kuweit, Arabia Saudită.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank