2012-10-16

Românii sunt mari fani H&M

Dovada o reprezintă vânzările retailerului suedez care s-au dublat în primele nouă luni ale anului financiar.

H&M, retailerul suedez care a intrat pe piața locală în martie 2011, a înregistrat în perioada decembrie 2011- august 2012 vânzări în România în valoare de 440 milioane coroane (50,7 milioane euro), de peste două ori mai mari față de perioada similară a anului trecut, când anunța vânzări în valoare de 193 milioane coroane suedeze. La finalul lunii august, H&M avea 16 magazine pe piața locală, dintre care cinci au fost deschise în intervalul analizat: în Arad, Iași, Suceava, Craiova și Cluj.

H&M UNirii

La nivel de grup, vânzările H&M (incluzând TVA) au crescut cu 11% în primele nouă luni ale anului financiar, la 103 miliarde de coroane (11,9 miliarde de euro).

Pe 11 octombrie H&M a inaugurat un nou magazin în România în cadrul complexului Sibiu Shopping City. ”După mai mult de un an de prezenţă pe piața românească, suntem foarte mulţumiţi de rezultate şi ne bucurăm că românii apreciază foarte mult moda şi produsele de calitate la cel mai bun preţ. Suntem entuziasmați să deschidem noi magazine în mai multe oraşe, astfel încât produsele noastre să devină accesibile în întreaga țară.”, a declarat Ewa Jarzemska, Marketing & PR Manager în cadrul H&M.

Inaugurarea magazinului H&M din Sibiu a adus în primul weekend de funcționare vânzări în creștere cu 30% la nivelul Shopping City Sibiu, iar traficul mall-ului s-a dublat. În ziua inaugurării, aproximativ 1.000 de persoane au așteptat deschiderea magazinului. Noua unitate H&M din Sibiu are o suprafață de peste 1.550 metri pătrați și un număr de 20 de angajați.

În prezent retailerul suedez are 18 magazine pe piața locală, dintre care șase în București (Unirea Shopping Center, Sun Plaza, AFI Palace Cotroceni, București Mall, Plaza România și Băneasa Shopping City) două în Cluj (Iulius Mall și Polus Center) și câte unul în Timișoara, Brașov, Brăila, Oradea, Constanța, Craiova, Arad, Iași, Suceava și Sibiu. H&M plănuiește să deschidă magazine și în Ploiești, Bacău, Botoșani și Târgu Mureș.

Compania H&M (Hennes&Mauritz) a fost fondată în anul 1947, în Suedia, şi este listată la NASDAQ OMX Stockholm. Retailerul suedez are peste 2.600 de magazine în 47 de pieţe, inclusiv magazine deschise în sistem de franciză. Principalii competitori H&M de pe piața locală sunt Zara, deținută de Inditex, liderul pieței locale de fashion, C&A, Takko, New Yorker și Deichmann.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

0

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank