Decembrie cu aromă de cartofi prăjiți

Chipstix, cartoful prăjit în formă de spirală, a fost creat de englezul Gary Barnes, care a dezvoltat și patentat conceptul în Africa de Sud, de unde a fost exportat în toată lumea.
Miercuri
12.12.2012
Prăjiți, franțuzești, pai, wedges sau nature – sunt doar câteva modalități în care putem să gătim cartofii. Chipstix aduce un nou produs care are la bază cartofii prăjiți.
 

Punctele de vânzare Chipstix vând cartofi prăjiți în formă de spirală, condimentați cu 18 arome: cașcaval, cașcaval și ceapă, sare și oțet, cârnați țărănești, unt cu usturoi ș.a. Produsul final este pus pe un băț de bambus și oferit clientului. Conceptul a fost adus în România de Cristian Dumitru. El a cumpărat master-franciza Chipstix în anul 2009, când a deschis și primul punct de vânzare din țara noastră, în parcul Herăstrău din Capitală. Master-francizatul Chipstix a încheiat până în prezent 25 de contracte de franciză și vrea ca anul viitor cartofii prăjiți în formă de spirală să poate fi cumpărați din 30 de locații.

”Locațiile ideale pentru deschiderea unor noi puncte de vânzare Chipstix sunt zonele de promenadă, parcurile de distracții sau patinoarele”, spune Cristian Dumitru, master-francizor Chipstix. ”Suma de pornire este foarte mică în comparație cu suma de intrare în alte francize. Practic, se plătesc produsele care vor fi revândute clienților – bețe și arome – și produsele necesare desfășurării afacerii – solnițe, lista de prețuri și eventual o friteuză”.

Taxa pentru achiziționarea unei francize Chipstix este de 420 de euro, adica 0,07 eurocenți/chipstix. În plus, francizatul va mai cumpăra 6.000 de bețe de bambus, 18 kg de săruri aromatizate, solnițe, etc. Suma totală pe care o plătește un francizat pentru a se alătura rețelei se ridică la 1.200 euro. ”La 6.000 de Chipstix-uri vândute francizatul încasează 5.000-6.000 de euro, adică de peste 5 ori mai mult față de cât investește inițial”, spune Cristian Dumitru.

Cele mai noi puncte de vânzare Chipstix sunt deschise în București, la Târgul de Craciun de la Universitate și la patinoarul din Drumul Taberei, precum și în Poiana Brașov și Deva. Cartofii prăjiți în formă de spirală pot fi cumpărați și de la chioșcurile amplasate în județele Constanța, Bacău, Galați, Hunedoara, Dâmbovița și Buzău.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/3/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015