Cristian Dumitru, Master Francizorul Chipstix, are încheiate în prezent 25 de contracte de franciză, iar anul viitor vrea să ajungă la un număr de 30 de parteneri francizați.

Chipstix-ul preferat al lui Cristian Dumitru este cel cu aromă de Pepper Steak.

Luni
17.12.2012
Un cartof în formă de spirală, un băț de bambus și o aromă pe gustul fiecăruia- acestea sunt ingredientele produsului pe care l-a adus în România Cristian Dumitru, Master Francizor Chipstix.
 

Cristian Dumitru dezvoltă pe piață românească un concept creat de britanicul Gary Barnes: Chipstix- cartoful prăjit, aromat, tăiat în formă de spirală și pus pe un băț de bambus. ”Am aflat despre acest concept de la un prieten stabilit în Marea Britanie. Inițial trebuia să deschidem împreună această afacere în România, însă el a renunțat”, povestește Cristian Dumitru, Master Francizorul Chipstix pentru România. Primul punct de vânzare Chipstix a fost deschis în noiembrie 2009, la aproximativ doi ani după ce Cristian Dumitru obținea diploma de absolvire a unui master în administrarea afacerilor din cadrul Universității Politehnica din București. Astfel, în parcul Herăstrău din Capitală apare primul Chipstix, folosit atât ca instrument de marketing, cât și ca centru de instruire pentru francizați.

Care este părerea dumneavoastră despre o afacere în franciză și ce recomandări aveți pentru persoanele interesate să-și deschidă o afacere în franciză?
Afacerea în franciza este bună pentru că nu trebuie sa reinventăm roata de fiecare dată. Odată ce altcineva s-a gândit la un lucru și a avut succes în domeniu, consider că pentru o anumita sumă, merită să adaptez acel concept de succes și să nu-mi bat capul cu costuri mult mai mari de cercetare– dezvoltare. Clienții mei au ales această afacere pentru că au beneficiat de brand-ul Chipstix, de know-how și nu în ultimul rând de sprijinul meu pe întreaga perioadă de derulare a contractului. Le recomand persoanelor interesate de franciza Chisptix să-și întocmească un plan de afaceri corect și să aleagă cu atenție zona în care vor amplasa punctul de vânzare.

Cât investește un viitor francizat într-o franciză Chipstix?
Suma de pornire este foarte mică în comparatie cu suma de intrare în alte francize. Practic se plătesc produsele care vor fi revândute clienților- 6.000 de bețe de bambus, 18 kilograme de sare aromatizată- câte un kilogram pentru fiecare aromă, și produsele necesare desfașurării afacerii: solnițe, lista de preț și de meniu, un tricou brodat și eventual o friteuză. Taxa de franciză este de 0,07 eurocenți/chipstix, adică de 420 de euro. Suma totală pe care o plătește un francizat pentru a se alătra rețelei se ridică la 1.200 euro, însă la 6.000 de Chipstix-uri vândute francizatul încasează 5.000-6.000 de euro, adică de peste 5 ori mai mult față de cât investește inițial.

(E.C.)
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Fornetti Food & Beverage, un nou concept street-food premium

Buna seara, sunt Ana-Maria as dori mai multe informatii pentru deschiderea noului concept Fornetti Food&Beverange in franchising, acest concept ma intereseaza mult deoarece...

1 Declaratii
Final 10.11.2017
De la conceptul “5 to go” la cel de “social bar”

Daca ar fi si putin controlate, eventual sa emita si bon fiscal ar fi fost cu totul altfel. Speram pe viitor sa vedem si cafea buna la 5 to go. Succes!

1 Declaratii
Final 31.01.2017
Franciza Star Kebab trece Prutul

Vrei sa ști despre francize

1 Declaratii
Final 07.10.2016
Cafenea in loc de masina!

Ma mandresc cu acest copil. Impresionant articolul din pundtul lui de gandire. Multumesc celui ce l-a scris pentru ca in fraze scurte si concise a reusit sa exprime cum acest...

1 Declaratii
Final 01.09.2016
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

Ai revenit si ma bucur caci imi lipseau articolele tale...mult succes

2 Declaratii
Final 19.06.2015
Fornetti încheie cu succes reorganizarea

In sfarsit un nou articol ,asteptam si ma bucur mult de tot...mult succes FORNETTI

2 Declaratii
Final 18.06.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Cu noul patron o sa le mearga la fel de bine...renumele e deja.

3 Declaratii
Final 12.05.2015
McDonald’s România, preluat de un rus

Premiile pentru studenti este un obicei care ar trebui pastrat si urmat de toti angajatorii.Nu pot trece cu vederea originea noului  angajator si nu as vrea sa am dreptate dar...

3 Declaratii
Final 11.05.2015