PROFIT system NU colaborează cu ThinkBig International!

Miercuri
05.06.2013
Interviurile publicate de redactoriii Franchising.info.ro au fost preluate fără precizarea sursei și fără solicitarea unui accept în acest sens de un site concurent.
 

Jurnalismul copy-paste lovește din nou. De data aceasta chiar în compania noastră, PROFIT system. Se pare că unul dintre concurenții de pe piața din România, compania ThinkBig International, consideră că suntem un adversar de temut și pentru a se putea ridica la nivelul serviciilor noastre a ”împrumutat”o parte dintre articolele și interviurile publicate pe portalul Franchising.info.ro, fără a preciza sursa și fără a ne solicita un accept în acest sens. Ceea ce concurenții noștri probabil nu știu este că și presa din România este reglementată de o serie de legi, iar ei tocmai au încălcat prevederile Legii nr. 8/1996 privind drepturile de autor și drepturile conexe.

”Interviurile pe care le-am luat reprezentanților pieței de franciză din România, respectiv francizorilor și francizaților, au fost preluate mot-a-mot, începânde de la titlu, lead, până la ultimul paragraf. Am toate înregistrările audio ale interviurilor copiate de pe portalul Franchising.info.ro sau, după caz, răspunsurile întrebărilor transmise în format electronic”, spune Elena Cărăușu, jurnalistul portalului Franchising.info.ro.

Ceea ce nu știu competitorii noștri este câtă muncă a fost depusă pentru scrierea fiecărui interviu. Aveți idee cât timp durează să faci un transcript pentru un minut de material audio? Aveți idee cât timp durează editarea materialului și scrierea finală a interviului? Probabil că nu, însă noi putem să ne dăm seama cât timp durează să preiei copy paste un material cap-coadă. Și în cazul în care nu știați, vă informez acum: interviurile publicate pe Franchising.info.ro aparțin în exclusivitate companiei noastre!

Îi lăsăm pe competitorii noștri să se informeze care sunt prevederile Legii nr. 8/1996 și cum putem acționa în acest caz. Poate cu această ocazie află câteva informații despre citarea sursei și a autorului, precum și despre plagierea unui articol în proporție de 100%.

Menționăm că în cursul zilei de astăzi, competitorilor noștri le-a fost trimisă o înștiințare prin care li s-a solicitat să elimine materialele preluate de pe portalul nostru.


Elena Cărăușu
ziarist
/5/
Vezi mai multe