Afacerile cu trufe se dezvoltă prin franciză

Petru Atyim, asociat Trufe Mureș S.R.L.,: ”Cultivarea trufelor este o afacere în care nu-ți recuperezi imediat banii”.
Joi
24.05.2012
Răbdare, speranță și un câine bun- secretul succesului unei afaceri care se ocupă cu producerea de puieți micorizați și cultivarea trufelor.
 

Standul companiei Trufe Mureș S.R.L. a fost o apariție inedită la International Franchise and Branding Exhibition (IFBE) 2012. Ghivecele și fotografiile expuse au atras privirile multor vizitatori curioși să afle ce reprezintă de fapt această afacere. Petru Atyim, asociat al Trufe Mureș S.R.L., a explicat în ce constă proiectul companiei: producerea puieților micorizați cu Tuber Uncinatum și cultivarea trufelor.

”Afacerea cu trufe a început în anul 2003”, povestește asociatul companiei. La 9 ani de la startul business-ului, Trufe Mureș S.R.L. vrea să se dezvolte prin franciză. În prezent, compania micorizează următoarele specii de puieți: stejar, carpen alb, alun, pin, arțar. Petru Atyim îi avertizează pe cei care vor să devină francizați ai Tuber Uncinatum By Trufe Mureș: ”Este o afacere în care nu-ți recuperezi imediat banii. După ce am început afacerea, în primele 3 luni de zile nu am câștigat nimic.”

Echipa Tuber Uncinatum By Trufe Mureș este formată din experți în micorizare, în producția de semințe, în plantarea arborilor de trufe care le vor oferi francizaților informațiile necesare pentru demararea și dezvoltarea afacerii. ”Dacă terenul e bun, se poate cultiva oriunde”, spune Petru Atyim. Tot el dezvăluie secretul succesului unei afaceri care se ocupă cu producerea de puieți micorizați și cultivarea trufelor: ”răbdare, speranță și un câine bun”.

Costul total al francizei Tuber Uncinatum By Trufe Mureș este de 6.000 de euro, din care 4.000 de euro se plătesc la semnarea contractului de franciză și 2.000 de euro după 24 de luni de la semnarea contractului de franciză.

Trufe Mureș S.R.L. este alcătuită dintr-un teren de circa 200 metri pătrați pentru germinare, în localitatea Agrișeu, și un teren de circa 7800 metri pătrați pentru creșterea și cultivarea de puieți, în localitatea Corunca, județul Mureș.

(Elena Cărăușu)
Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe