2015-01-23

Prima franciza monobrand Marc Cain

Penetrarea brandurilor internaţionale de lux în România s-a accentuat în ultimii 2 ani, fie ca acestea au intrat direct sau prin franciză.

O antreprenoare cu peste 18 ani de experienţă în industria business-ului de lux a deschis primul magazin franciză monobrand Marc Cain din România. Este vorba despre Julia Kristensen, proprietara Casa Frumoasă. Magazinull Marc Cain este amplasat îtr-un spatiu din hotelul Radisson Blu din Bucureşti.

prima franciza monobrand marc cain Fot. Marc Cain Facebook

Marc Cain este un brand premium de fashion feminin fondat în Germania în 1973.

Compania are un staff de 870 de angajaţi în Germania şi un volum de vânzări de 253 de milioane euro în 2013. Strategia de dezvoltare a brandului se bazează pe 179 de magazine Marc Cain, 336 shop-in-stores, 367 account clients şi alte 579 magazine upmarket în 59 de ţări.

Celălalt business al antreprenoarei Julia Kristensen, Casa Frumoasă, face parte tot din industria de lux din Bucureşti. Compania are 5 magazine în Capitală, aproximativ 20 de brand-uri, cum ar fi Salvatore Ferragamo, Loro Piana, Fabiana Fillipi, Missoni, Blumarine, Roccobarocco, Elie Saab şi 40 de angajaţi.

România se află pe locul 25 din punct de vedere al interesului brand-urilor de lux de a opera magazine în Romania, potrivit studiului Destination Europe, realizat de compania JJL. "În topul acestor retaileri se află branduri prezente, dar şi cele cu potenţial de a intra în viitor în România cu magazine mono-brand: Louis Vuitton, Max Mara, Emporio Armani, Gucci, Mont Blanc, Hermes, Burberry, Cartier, Longshamp, Chanel, Prada", spune Carmen Ravon, Head of Retail Agency la JLL în România.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank