De la agent comercial la antreprenor

Cei care doresc să devină agenţi Profi trebuie să aibă experiență dovedită în coordonarea unei echipe, iar șansele sale cresc considerabil dacă a desfășurat deja o de activitate în domeniul comerțului alimentar
Joi
26.02.2015
Marile lanţuri de retail din România oferă celor cu spirit antreprenorial posibilitatea de a-şi deschide propriile magazine. Profi oferă mai multe detalii.
 

Profi City, Shop & Go, Carrefour Express şi La Doi Paşi sunt doar câteva dintre sistemele de parteneriat, unele în sistem de franciză, pe care marile lanţuri de retail din ţara noastră le oferă celor interesaţi să-şi deschidă un magazin.  Profi Rom Food, lanţul de magazine operat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors încearcă un nou model de business pentru magazinele sale din Profi: pentru cele 280 de magazine ale reţelei din România caută întreprinzători cu inițiativă, oameni care își folosesc talentul și priceperea pentru a-și conduce propria afacere spre profit și o viață plină de satisfacții”.

Oferta Profi

„O adevarată academie de comerț, Profi îi oferă agentului atât magazine, cât și know-how și un sistem de aprovizionare bine pus la punct, deja verificat”, se arată într-un comunicat de presă al retailerului.

Povestea unui agent Profi

Sorin Iordache este un astfel de agent. El conduce magazinul Profi din Brașov Răcădău, magazin care, de cand l-a preluat, se află în permanentă creștere. Sorin a ales optiunea Profi venind de la un alt foarte mare retailer.

“După multă experiență în comerț, îmi doream să am propria mea afacere dar, din motive financiare, nu puteam să o dezvolt singur,” spune Sorin. “Marea provocare a fost să-mi deschid firma, să-mi caut contabil, să mă organizez cu actele, căci acum nu mai aveam în spate un departament de resurse umane și trebuia să fac singur. Destul de dificil la început, fiind o groază de activități în afară de cele ce țin de magazin dar, în timp, ajungi să le faci lejer, devenind rutină.

Angajații, două treimi, au rămas cei de la Profi, având încredere în proiect, dar au fost și câțiva care au rămas angajați Profi și au fost transferați la celelalte magazine din Brașov,” mai spune Sorin. Ca orice alt agent, în cadrul normelor si regulamentelor Profi, el este singurul care decide în ce fel să-și sporească performantele magazinului și, astfel, să-și maximizeze Profitul.

“Acum, am reușit să fac cheagul ăla în jurul meu, am o echipă de încredere, văd clienți mulțumiți și rezultatele pe care mi le doream de mult. Mă bucur că am făcut pasul ăsta, că am devenit agent Profi,” concluzioneaza Sorin.

Prin numarul mare de magazine, prezenta in 41 de judete si cei peste 6000 de angajati ai sai, Profi este al doilea mare lant de retail modern din Romania.

Profi operează în momentul de faţă aproximativ 280 de magazine în 41 de judeţe ale ţării şi are peste 6.000 de angajaţi. Retailerul, aflat pe poziţia a 2-a în topul lanţului de retail modern din România, după Mega Image, are în plan pentru 2015 să deschidă alte aproximativ 100 de unităţi la nivel naţional.


Elena Cărăușu
ziarist
/2/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015