2015-02-26

De la agent comercial la antreprenor

Marile lanţuri de retail din România oferă celor cu spirit antreprenorial posibilitatea de a-şi deschide propriile magazine. Profi oferă mai multe detalii.

Profi City, Shop & Go, Carrefour Express şi La Doi Paşi sunt doar câteva dintre sistemele de parteneriat, unele în sistem de franciză, pe care marile lanţuri de retail din ţara noastră le oferă celor interesaţi să-şi deschidă un magazin.  Profi Rom Food, lanţul de magazine operat de fondul polonez de investiţii Enterprise Investors încearcă un nou model de business pentru magazinele sale din Profi: pentru cele 280 de magazine ale reţelei din România caută întreprinzători cu inițiativă, oameni care își folosesc talentul și priceperea pentru a-și conduce propria afacere spre profit și o viață plină de satisfacții”.

O adevarată academie de comerț, Profi îi oferă agentului atât magazine, cât și know-how și un sistem de aprovizionare bine pus la punct, deja verificat Fot. Sorin Iordache, agent Profi şi echipa lui

Cei care doresc să devină agenţi Profi trebuie să aibă experiență dovedită în coordonarea unei echipe, iar șansele sale cresc considerabil dacă a desfășurat deja o de activitate în domeniul comerțului alimentar

Oferta Profi

„O adevarată academie de comerț, Profi îi oferă agentului atât magazine, cât și know-how și un sistem de aprovizionare bine pus la punct, deja verificat”, se arată într-un comunicat de presă al retailerului.

Povestea unui agent Profi

Sorin Iordache este un astfel de agent. El conduce magazinul Profi din Brașov Răcădău, magazin care, de cand l-a preluat, se află în permanentă creștere. Sorin a ales optiunea Profi venind de la un alt foarte mare retailer.

“După multă experiență în comerț, îmi doream să am propria mea afacere dar, din motive financiare, nu puteam să o dezvolt singur,” spune Sorin. “Marea provocare a fost să-mi deschid firma, să-mi caut contabil, să mă organizez cu actele, căci acum nu mai aveam în spate un departament de resurse umane și trebuia să fac singur. Destul de dificil la început, fiind o groază de activități în afară de cele ce țin de magazin dar, în timp, ajungi să le faci lejer, devenind rutină.

Angajații, două treimi, au rămas cei de la Profi, având încredere în proiect, dar au fost și câțiva care au rămas angajați Profi și au fost transferați la celelalte magazine din Brașov,” mai spune Sorin. Ca orice alt agent, în cadrul normelor si regulamentelor Profi, el este singurul care decide în ce fel să-și sporească performantele magazinului și, astfel, să-și maximizeze Profitul.

“Acum, am reușit să fac cheagul ăla în jurul meu, am o echipă de încredere, văd clienți mulțumiți și rezultatele pe care mi le doream de mult. Mă bucur că am făcut pasul ăsta, că am devenit agent Profi,” concluzioneaza Sorin.

Prin numarul mare de magazine, prezenta in 41 de judete si cei peste 6000 de angajati ai sai, Profi este al doilea mare lant de retail modern din Romania.

Profi operează în momentul de faţă aproximativ 280 de magazine în 41 de judeţe ale ţării şi are peste 6.000 de angajaţi. Retailerul, aflat pe poziţia a 2-a în topul lanţului de retail modern din România, după Mega Image, are în plan pentru 2015 să deschidă alte aproximativ 100 de unităţi la nivel naţional.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank