2015-05-12

Storcătorul de bani

Un antreprenor cu experienţă în soluţiile de monitorizare prin GPS mizează pe o afacere cu vendomate de suc de portocale.

Adrian Dinu, director general SAS Grup, a lansat în urmă cu aproximativ doi ani un business care promite multe: vendomate de suc de portocale făcut pe loc, la un preţ mult mai convenabil faţă de fresh-ul clasic pe care îl găsim în comerţ. Acestea sunt amplasate în clădiri de birouri, parcuri sau zone comerciale.

Orange Fresh Fot. www.orangefresh.ro

Până la sfârşitul anului 2016, compania vrea să deschidă în sistem de franciza un număr de 300 de vendomate de fresh de portocale amplasate în cladiri de birouri, spitale, parcuri sau centre comerciale.

„Această afacere de distribuire de sucuri naturale obtînut pe loc prîn stoarcerea de portocale în Automatele de fresh de portocale a pornit dîn 2013 şi deocamdată importăm automatele tip Vendîng Machîne dîn Italia. Până la sfârşitul anului 2015, vom începe să utilizăm propriile noastre Automate de fresh care sunt proiectate de noi şi vor fi produse în UE”, se arată pe site-ul companiei.

O porţie de suc (de mînim 210 ml) se obtîne dîn portocale stoarse pe loc în Vendomat, într-un pahar de unica folosînta. Întregul proces de preparare a sucului este transparent, putand fi urmarit prîn fereastra ermetica a Vendomatului. Preţul unui pahar de suc este de 5 lei, însă, potrivit lui Adrian Dînu, „majoritatea firmelor vor să ofere angajaţilor un mic beneficiu, asa încât subventionează o parte dîn pretul sucului, iar angajaţii platesc doar 3 lei în loc de 5 lei cat costa un pahar de 210 ml".

Până la sfârşitul anului 2016, compania intentioneaza sa introduca un sistem de franciza, vizand un număr de 300 de vendomate de fresh de portocale amplasate în acest sistem în cladiri de birouri, spitale, parcuri. Investiţia într-o franciză cu un vendomat de fresh de portocale se ridică la 8.400 de euro + TVA, reprezentând preţul unitar al automatului de fresh cu toate dotările, la care se adaugă o parte variabilăr de 7% dîn cifra de afaceri, plătibilă lunar.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank