Jumbo crește

Jumbo lucrează în regiunea Balcanică în colaborare cu partenerii săi de franciză, Grupul de retail Veropoulos, care este responsabil de Macedonia și Serbia și compania albaneză Kid Zone, membru al grupului Balfin, responsabil pentru Albania, Bosnia și Herțegovina și teritoriul Kosovo.
Compania Kid Zone a fost destul de activă în 2017 și a deschis câteva magazine Jumbo pe teritoriul propriu. Ultimele au fost deschise la începutul lunii decembrie la Banja Luka, Bosnia și Herțegovina. Anul viitor intenționează să deschidă două noi magazine în Mostar și Tuzla.
În decembrie, un nou Jumbo a fost deschis la Belgrad și acum există patru magazine Jumbo pe piața sârbă.
Rețeaua grecească Jumbo funcționează de trei decenii și s-a extins în mare măsură prin deschiderea de magazine proprii - în Grecia, Cipru, Bulgaria și România. Dezvoltarea francizei a început abia în 2010, când a fost semnat un contract cu Grupul Veropoulos pentru Macedonia. Ulterior, în 2011, Jumbo a deschis un nou magazin în franciză în Kosovo, Albania.
În România, Jumbo a deschis primul magazin, in regim propriu, în 2013. Acum este prezent cu 9 magazine, de tipul hipermarketurilor, în oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Oradea, Arad, Ploieşti, Piteşti, Constanța, ultimul magazin fiind deschis la Suceava, în 27 octombrie 2017. Magazinele Jumbo au suprafeţe de 7.000-10.000 de metri pătraţi şi pot ajunge chiar şi la 18.000 de metri pătraţi. Pe lângă jucării, care reprezintă cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei comercializează produse pentru îngrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoraţiuni şi produse pentru locuinţă. În România, sistemul de franciză nu este accesibil deocamdată.
Conform strategiei de extindere a companiei, în următorii cinci ani, Jumbo intenţionează să deschidă încă 16 magazine în România, urmând să ajungă astfel la 25 de magazine până în anul 2022.
Articole citite

Sunt puține companiile specializate în construirea și reconstruirea terenurilor de sport, cu atât mai puțin cele în franciză.
Compania poloneză Sweet Gallery, un gigant al industriei de street food din Europa, a intrat în industria turismului
Brandul polonez Esotiq & Henderson vrea să intre pe piața din România. Ce trebuie să faci să devii partener?
Centrele Verbatoria - de testare neurometrică și analiză a talentelor înnăscute ale unui individ - funcționează în peste 20 de țări. Cine poate deveni francizat?
Cum și când devine cineva un client permanent al unei francize? Ce trebuie să faci pentru asta?
Cele mai citite

Ice and Roll este o afacere care poate fi lansată în două săptămâni. Cu setul de instrumente primit, francizatul rentabilizează rapid investiția și începe să câștige.
Jump Planet, parcul de divertisment cu trambuline proiectate în Polonia, oferă sistemul de franciză și în România.
Epilarea definitivă este din ce în ce mai populară în intreaga lume, drept urmare reţeaua de saloane s-a dezvoltat semnificativ în acest an.
Multor oameni nu le pasă ce fond de pensii va gestiona economiile lor. Păcat, deoarece tocmai de asta va depinde mărimea pensiei.
Lansarea oficială a francizei Pegas în data de 16 iulie a.c. a dat curs unui val impresionant de cereri din partea a numeroși candidați care doresc să se alăture renumitului brand și să-și dezvolte o afacere cu biciclete.
Subiecte populare in Forum
Franciză la „mâna a doua”
Doresc o franciza Va multumesc Astept un raspuns
Franciza – cu ce se mănâncă?
Super util!
Propriul patron sau angajat?
Dupa 45 de ani de comunism si 25 de jaf normal ar fi sa fii raspunzator de munca ta
Idei de afaceri în oraşe mici
Multi au profitat de fondurile europene si nu au facut nimic...pacat.
Propriul patron sau angajat?
Normal ca patron mi-ar placea sa fiu...visez...
Propriul patron sau angajat?
Inceputurile sunt dificile si ar trebui initiata taxa zero in anumite conditii pentru ca ulterior se vor recupera...dar la noi legile se aplica numai in defavoare individului
Propriul patron sau angajat?
As vrea sa scriu despre Rodipet care au investit initial in chioscuri micute si cochete aveau colaboratori adevarati profesionisti si dintr-o data nu mai aveau resurse dar au...
Idei de afaceri în oraşe mici
Mare greseala ca nu s-au folosit fondurile europene, cei vinovati vor da socoteala pentru aceasta pentru ca sunt platiti niste indivizi pentru aceasta care nu fac nimic