Arta de a coace pâine

Din anul 1998 un concept tipic franțuzesc are mare succes pe străzile Parisului. Este vorba despre ”Grenier a Pain”, descris foarte simplu, ca ”o altă brutărie”. Conceptul a fost creat de Michel Galloyer, un pasionat al gastronomiei, cu multe premii în acest domeniu, iar lanțul Grenier a Pain numără în prezent 30 de unități. Franciza franțuzească a atras atenția și unor oameni de afaceri din România. Cea mai recentă brutărie a fost deschisă în luna noiembrie în cartierul Aviației din București și este administrată ca un business de familie de către familia Pop, proprietarii Eka Investment Group.
”În urmă cu 1 an am început documentarea pentru un astfel de business. Inițiativa i-a aparținut fiului nostru, însă proiectul va fi în mâinile noastre până ce el își va termina studiile. Am primit franciza în momentul în care am semnat un contract cu furnizorul de echipamente de specialitate și un alt contract cu furnizori de făină francezi, deoarece Michel Galloyer ține neapărat ca toate produsele să fie pregătite autentic”, a declarat Corina Pop.
Familia Pop a investit 500.000 de euro pentru deschiderea francizei Le Grenier a Pain, aproximativ jumătate din aceștia fiind alocați pentru aparatura de specialitate. Planurile proprietarilor nu se opresc însă aici. Anul viitor, acesștia vizează deschiderea altor trei brutării, tot în Capitală.
Le Grenier a Pain oferă o gamă diversificată de specialități de pâine: cu cereale, cu migdale, cu nuci, smochine, croissante, tarte, prăjituri, torturi, fursecuri, cozonaci, printre toate acestea regăsindu-se produse tradiționale franțuzesti. ”Un plus pe care îl aduce pe piața este faptul că produsele noastre sunt 100% naturale, fără conservanți sau alți aditivi alimentari și sunt gătite pe loc. Chiar dacă aștepți mai mult până să primești comanda, produsul este făcut instant”, spune Corina Pop.
Brandul Le Grenier a Pain nu s-a oprit doar la granițele franceze, iar astăzi a ajuns să numere 30 de brutării în întreaga lume. În afară de Franța și România, pe harta conceptului franțuzesc se află și țări ca Japonia, Beirut, China și Rusia. În țara noastră, grânarul francez va concura cu alte brand-uri tot de origini franceze, care au încântat papilele gustative ale românilor, cum ar fi Paul (lanțul operat în sistem de franciză în țară noastră prin US Food Network, companie care administrează și brand-urile KFC, Cinnabon și Hard Rock Cafe), BackWerk (master franciza este deținută de Dragoș Petrescu, proprietarul City Grill) Brioche Dorre, French Bakery.

Articole citite

Dnipro-M este un lanț dinamic de magazine specializate în unelte electrice, extinzându-se prin modelul de franciză. Ce îl diferențiază de concurență?
Cea mai mare comunitate de antreprenori independenți din România, respectiv franciza LaDoiPași, care a depășit două mii de magazine, își dorește să aibă noi parteneri în toată țara.
Dacă vrei să ai un partener puternic care este, de fapt, cea mai mare rețea de magazine independente din România, alătură-te francizei LaDoiPași.
Franciza Leonidas, cu o prezență internațională remarcabilă și două decenii de existență în România, continuă expansiunea la nivel național.
O franciză mai puțin obișnuită, creată de un jurnalist din Slovenia, a început să se extindă la nivel european.
Cele mai citite

Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
În urmă cu patru ani, trei prieteni au inaugurat în România Easywash Laundromat Concept, o spălătorie de rufe self service cu program non-stop
Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Cu două decenii în urmă, românul Andrei Fâciu, creatorul Pizzamania, a avut ambiția nu doar să facă o pizza italiană autentică, ci și să ofere celor pasionați de gastronomie posibilitatea să creeze acest deliciu universal, folosind rețetele originale.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Subiecte populare in Forum
Panda iubeşte Asia
Timpul a inceput sa devina usor usor un dusman..n am timp....e o expresie atat de uzuala...Timpul nu mai are rabdare...
Un nou concept echilibrat
Mereu imi doresc un stil de viata echilibrat si sanatos si mereu imi spun ..de maine...
Un nou concept echilibrat
Ne-am neglijat produsele autohtone si ne-am aruncat pe euri...cine rezista traieste cine nu unde-i nu-i durere si suspin
Panda iubeşte Asia
Ceva se intampla cu timpul,ar trebui umblat la calendar sau mai degraba la incalzirea globala...ei daca o sa zburam pe Marte chiar daca numai dus un mic numar dintre...
Panda iubeşte Asia
Indiferent de varsta auzim expresiile :ce repede trece timpul...mai am nevoie de timp...nu pot sa-mi impart timpul in functie de obligatii...si totusi viteza miscarii...
Un nou concept echilibrat
Incepem sa alegem ce este bun pentru sanatatea noastra si nimic nu se compara cu alimentele sanatoase,eu le-as spune alimentele noastre romanesti
Nord-vestul ţării, cucerit de un brand maghiar
Bine ca tot maghiarii...fac ...Romanii stau si asteapta...pacat...
Nord-vestul ţării, cucerit de un brand maghiar
Fiind vorba de un brand maghiar ar trebui s-o lase mai moale cu extinderea prin Transilvania...maine,poimane spun ca Suceava este a lor si vin cu steagul lor.