2012-08-31

Produse românești în toate supermarketurile

Hipermarketurile din România ar putea avea un spațiu dedicat produselor românești.

Propunerea a fost formulată de Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, în cadrul unei întâlniri cu producătorii români, la Sibiu. Acesta consideră că produsele autohtone vor fi promovate mai bine dacă vor avea un spațiu dedicat în fiecare hipermarket. "Avem nevoie ca produsele româneşti să ajungă pe rafturile supermarketurilor şi hipermarketurilor din România. (...) Dar putem să îi obligăm ca în fiecare hipermarket să avem un colţ cu produse româneşti", a spus Daniel Constantin, citat de Agerpres.

vegetables

Marii retaileri din România au început să vândă mai multe produse fabricate în ţară noastră. Carrefour şi Metro au lansat programe speciale de promovare a produselor autohtone.

Ministrul ar fi vrut să impună hipermarketurilor să achiziționeze 20% din marfa produsă în România, însă legislația europeană nu permite acest lucru. În anul 2012, Guvernul României va pune bazele pentru constituirea de depozite de legume şi fructe în parteneriat public-privat din fonduri europene, potrivit ministrului Agriculturii.

Un raport realizat de organizația World Wide Fund (WWF) România arată că mai puțin de 30% din legumele și fructele din cele mai mari magazine din România provin din ținuturile autohtone. În supermarketurile şi hypermarketurile incluse în studiu, ouăle provin în proporţie de peste 99% din România, iar procentul de lapte de provenienţă românească vândut în magazine ajunge la 68%.

Marii retaileri din România au început să vândă mai multe produse fabricate în ţară noastră, iar Carrefour şi Metro au lansat programe speciale de promovare a produselor autohtone.

În cursa pentru promovarea produselor autohtone vor intra şi alte lanţuri mari de magazine. Cei mai cunoscuţi retaileri de pe piaţa românească sunt: Carrefour, Kaufland, Auchan, Cora, Metro, Real, Lidl, Penny Market, Billa, Profi şi Mega Image.

(L.N.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank