2012-11-16

Succesul francizei de cartier

Peste 400 de magazine aparţinând micilor comercianţi au fost rebranduite în opt luni cu sigla „La Doi Paşi”.

La începutul lunii martie Metro Cash&Carry România a lansat programul „La Doi Paşi”, un concept de franciză menit să susţină micii comercianţi independenţi din comerţul tradiţional, care deţin magazine cu suprafeţe între 40 mp şi 200 mp. Programul s-a dovedit un succes, la numai două luni de la startul oficial numărând deja 200 de unităţi. În prezent reţeaua „La Doi Paşi” totalizează peste 400 de magazine, iar Metro a demarat campania de promovare a acestui concept la nivel naţional, prin intermediul canalelor de radio.

La doi pasi Fot. E.C.

La începutul lunii noiembrie 47 de magazine "La Doi Pași" erau deschise în Oltenia, câte 31 în Bucureşti şi în judeţul Braşov, 28 în Constanţa şi 24 în Iaşi.

Fiecare magazin „La Doi Paşi” poartă însemnele francizei şi este amenajat cu ajutorul specialiştilor în merchandising de la Metro. Investiţia în amenajarea unui spaţiu cu o suprafaţă între 40 mp şi 60 mp se ridică la circa 5.000 de euro. „Programul a fost conceput într-o manieră care să le ofere micilor comercianţi independenţi un sprijin real, resimţit în creşterea afacerii lor de la o lună la alta”, spune Marc Carena, Director Management clienţi Metro Cash&Carry România.

Capitala şi judeţul Braşov – cele mai dezvoltate zone ale francizei
Prin programul „La Doi Paşi” Metro şi-a făcut intrarea şi în zona rurală, jumătate dintre magazine fiind deschise în sate şi comune. La începutul lunii noiembrie 47 de magazine erau deschise în Oltenia, câte 31 în Bucureşti şi în judeţul Braşov, 28 în Constanţa şi 24 în Iaşi.

2012- anul comerţului de proximitate
În acest an strategiile de dezvoltare ale lanțurilor internaționale de magazine s-au axat pe comerțul de proximitate, pe această zonă mizând atât Metro cât şi retaileri ca Mega Image (prin conceptul Shop&Go), Profi (s-a redenumit la începutul anului 2012 magazin de proximitate), şi Carrefour (prin conceptul Carrefour Market și franciza Carrefour Express Angst).

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

3

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank