Mega Image continuă expansiunea agresivă

Fondat în anul 1995, Mega Image este în prezent cel mai mare lanț de supermarketuri din România. Rețeaua retailerului numără 162 de magazine, sub mărcile Mega Image (120) și Shop&Go (42).
Marţi
06.11.2012
Cel mai mare lanț de supermarketuri din România uimeşte prin viteza cu care deschide locații de vânzare noi.
 

După ce luna trecută a deschis opt magazine noi, retailerul belgian Mega Image plănuiește să deschidă alte 12 unități în noiembrie. Prima inaugurare din această lună a avut loc pe 2 noiembrie, când retailerul a deschis cea de-a 42-a unitate Shop&Go. Noul magazin este situat pe bulevardul Ion Mihalache din București și are o suprafață de vânzare de 105 metri pătrați.

Prin conceptul Shop&Go Mega Image oferă celor care vor să devină antreprenori posibilitatea să preia un magazin pe care să-l gestioneze. Primul Shop&Go din România a fost deschis în decembrie 2010, în București. Magazinele de proximitate Mega Image oferă o gamă de peste 2.000 de produse și sunt destinate să atragă clienții din imediata apropiere a acestora.

În anul 2012 strategiile de dezvoltare ale lanțurilor internaționale de magazine s-au axat pe comerțul de proximitate, pe această zonă mizând atât Mega Image, cât și Profi, Carrefour (prin conceptul Carrefour Market și franciza Carrefour Express Angst) și Metro (prin franciza ”La Doi Pași”).

Potrivit experților, piața suprafețelor mari de retail din București este deja saturată, iar cea a suprafețelor medii, de tip supermarket în curs de saturare. În acest peisaj își mai găsesc loc doar suprafețele mici, specializate sau de hard discount.

(E.C.)
Elena Cărăușu
ziarist
/1/
Vezi mai multe

Subiecte populare in Forum

Franciza iubitorilor de animale

M-ar interesa detalii pentru județul Gorj. Mulțumesc!

1 Declaratii
Final 25.03.2021
Grupul Floria atacă piața B2B

Bună. Ma numesc Emilia. Am 44 de ani. Ma interesează o franciza ptr o florărie. Am avut o florărie deschisa în Rm Vilcea. Pe care am închis-o temporar... Vreau sa...

1 Declaratii
Final 14.12.2019
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Sunt inebunita dupa produsele IKEA.... sunt utile si oricat de carcotas ai fi nu poti gasi subiect de discutii in privinta calitatii

2 Declaratii
Final 26.06.2015
IKEA România a cumpărat terenul pentru al doilea magazin

Produsele celor de la IKEA sunt accesibile ca pret si nu mai vorbim de calitate care este superioara

2 Declaratii
Final 26.06.2015
Diverta merge la ASE

Cand nu uitam de cultura mai traim pe aceste meleaguri inca romanesti, M A I  V R E M  A R T I  C O L E.... 

3 Declaratii
Final 15.06.2015
Petale de viaţă în afaceri

Am vazut un domn  nins de ani cu haine la fel de venerabile si bine intretinute si cu un buchet mic cumparat de la o doamna venerabila si AM STIUT CUI II ESTE DESTINAT...

4 Declaratii
Final 12.06.2015
Diverta merge la ASE

Un izvor de intelepciune,patriotism,talent ...un izvor :DAN PURIC 

3 Declaratii
Final 14.05.2015
Diverta merge la ASE

DAN PURIC...ce poti sa mai spui ...ce poate spune un nimeni ca mine despre marele DAN PURIC .Incaperile oricat de imense ar fi sunt neincapatoare cand este el prezent.

3 Declaratii
Final 14.05.2015