2014-03-17

Norocul irlandezului se dă în franciză

De ziua Sfântului Patrick vă prezentăm o franciză care s-a dezvoltat inițial Irlanda. La finalul anului trecut aceasta a ajuns și în Capitala României.

Ziua de 17 martie are o însemnătate particulară pentru irlandezi. Este una dintre cele mai importante zile din an, căci atunci îl sărbătoresc pe Sfântul Patrick, ocrotitorul Irlandei. Această zi se bucură de o atenție deosebită în toate țările în care există comunități de irlandezi, inclusiv în România. Profităm de ocazie pentru a vă prezenta o franciză care și-a început activitatea în anul 2008, în Irlanda. Este vorba despre Ir Hasznaltruha, filiala maghiară a retailerului de fashion Irish Second Hand Retailer.

Irish Second Hand a deschis primul magazin din Romania Fot. Ir Hasznaltruha

Ir Hasznaltruha comercializează articole vestimentare şi accesorii „la mâna a doua”, produse de unele dintre cele mai cunoscute brand-uri de pe piaţa de fashion.

Compania a deschis în anul 2009 primul magazin din Ungaria, iar în 2010 a lansat şi un program de franciză. În numai doi ani, compania a dezvoltat o rețea de franciză de peste 30 de unități pe piața maghiară.

În noiembrie 2013, compania a deschis și primul magazin din București. ”Este destul de dificil să găsești un partener care să se ocupe de procesul de expansiune pe o piață nouă”, a declarat la momentul respectiv Bedő Ákos, fondatorul rețelei de magazine. Următorul magazin Ir Hasznaltruha ar putea fi deschis în Transilvania. Business-ul hainelor second-hand poate fi unul profitabil, în condițiile în care tot mai mulţi români amatori de produse de marcă se îndreaptă spre magazinele comercianţilor „la mâna a doua”.

Taxa de intrare în sistemul de franciză Ir Hasznaltruha variază în funcţie de locaţia şi de mărimea magazinului, de la 1.200 EUR până la 1.500 EUR. Apartenența la reţeaua de magazine second-hand nu implică taxe lunare sau de marketing şi nici alte contribuţii periodice. Mai multe detalii în catalogul nostru de francize.

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank