2014-08-19

Burger King ia în calcul o nouă intrare pe piaţa locală

Lanţul american de fast-food Burger King va trimite o delegaţie la Bucureşti pentru a analiza piaţa locală în vederea unei reveniri.

Burger King concurează în segmentul fast-food cu McDonald’s, KFC şi Subway.  În anul 2012, Burger King ieșea din România, odată cu intrarea în insolvență a Atlantic Restaurant System, operatorul francizei pe piața locală. La momentul respectiv, specialiştii în retail, citaţi de Dailybusiness, nu au fost luaţi prin surprindere de ieşirea de pe piaţa locală a fast-food-ului american, întrucât Burger King nu şi-a adaptat meniurile şi preţurile la piața românească şi nu a investit suficient în promovare.

Burger King a iesit de pe piata din Romania Fot. PROFIT system

În 2010, lanțul de restaurante și-a transformat întreaga rețea în francize și a renunțat la unitățile proprii.

Pe plan mondial, potrivit ultimuluir raport financiar, Burger King a înregistrat o creștere de 37% a veniturilor în cel de-al patrului trimestru al anului fiscal 2013. Și profitul companiei a crescut considerabil. Mai exact cu 99%, de la 118 milioane de dolari în 2012 la 234 milioane de dolari în 2013.

Burger King este în prezent singurul jucător din careul de aşi al fast-foodului mondial care nu este prezent pe piaţă. Potrivit zf.ro, McDonald’s şi KFC au fiecare o istorie de aproape două decenii, în timp ce Subway a intrat pe piaţă abia în 2012, însă s-a extins agresiv ajungând la 20 de restaurante.

 

Distribuie articolul

Comentează pe forum

4

Elena Cărăușu

ziarist

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank