Franciza ca oportunitate pentru mileniali

Francizarea le dă milenialilor independenți șansa de a fi propriul lor șef, în timp ce pot apela la o echipă cu experiență, care să-i ajute și să-i îndrume în dezvoltarea afacerii.
Vineri
13.07.2018
Sistemul de franciză reprezintă o mare oportunitate pentru tinerii antreprenori care nu au experiență în afaceri.
 

Mulți mileniali spun că vor să-și înceapă propria afacere și, după cum știm deja, franciza poate oferi acestor tineri libertatea de a-și deține propriile afaceri, precum și instrumentele necesare pentru a avea succes. Provocarea pentru francizori este de a comunica cu milenialii și de a-i convinge de acest lucru. Folosind recomandările noastre, puteți atrage francizați potențiali, le puteți împărtăși avantajele francizei și modul în care aceștia pot profita de oportunitatea de a lucra cu o marcă comercială și un model dovedit de afacere.

Membrii generației milenialilor, deși sunt relativ novice în lumea afacerilor, posedă multe calități care îi fac să fie apreciați ca francizați. Se spune despre ei că au ambiția de a-și urma visurile indiferent de situație. Renumiți pentru a fi “multi-taskers” (capabili să îndeplinească mai multe sarcini în același timp) și gânditori inovativi, Generația Y, așa cum se mai numește generația milenialilor, aduce o nouă perspectivă în lumea francizelor. Din moment ce proprietarii de afaceri de regulă trebuie să “jongleze” cu mai multe responsabilități simultan, capacitatea de a fi multi-tasking este imperativă. Un alt motiv pentru care franciza este ideală pentru mileniali este pentru că această generație, poate mai mult decât oricare alta, dorește echilibrul între viața profesională și cea privată. Iar a fi proprietarul unei afaceri în franciză le oferă premisele perfecte pentru a-și stabili propriile limite și programul de lucru.

Milenialilor care se gândesc la franciză ca la o oportunitate de afaceri le recomandăm să aibă în vedere că cele mai multe sisteme de franciză le pun la dispoziție modele de afaceri de succes, susținute de un program de instruire intensiv și de resursele necesare care îi vor ajuta să-și pregătească intrarea cu încredere în lumea antreprenoriatului. Ei vor beneficia de experiența și de sfaturile valoroase ale francizorilor, care pot juca chiar rol de mentori în călătoria antreprenorială a milenialilor.

Atragerea de noi francizați

Ca francizor, ai mai multe strategii de recrutare a milenialilor ca aspiranți la rolul de francizat, dar ne rezumăm astăzi la următoarea strategie care presupune 4 acțiuni tactice foarte importante:

1. Construirea unei liste de prospecți

Trebuie să începeți să “construiți” o listă cu adresele de e-mail ale tinerilor mileniali care considerați că au profilul francizatului adecvat modelului vostru de franciză. Prin intermediul anunțurilor promo care duc la conținutul de pe site-ul afacerii voastre, cum ar fi spre exemplu seminarii web, le puteți solicita să introducă adresa lor de     e-mail pentru înregistrare la webinar-ii. Ideal este să trimiteți un material despre franciză către cei care se înscriu la webinar, pentru a anticipa ideea parteneriatului în franciză.

2. Elaborarea de conținut relevant

Nu este suficient să lucrați la dezvoltarea rețelei de franciză doar prin construirea unui portal și prin organizarea unor campanii pay-per-click, ci trebuie să vă adresați prospecților potriviți prin elaborarea unui conținut relevant pentru ei. Puteți transmite același mesaj atât pe platformele social media, cât și pe website-ul sau pe blogul vostru sau pe oricare alte canale online pe care milenialii își petrec timpul. Ideal este să faceți acest lucru pentru a realiza o campanie promoțională unitară, cu același mesaj, clar și de impact, care să fie susținut pe mai multe canale de comunicare pentru a obține un mesaj memorabil. Este bine să apelați, de asemenea, la conținut personalizat pentru a crește gradul de conștientizare a mărcii și a reține cât mai mulți potențiali candidați la franciză.

3. Campanii PR și recunoașterea mass-media

Lansarea unei campanii de PR este pasul ideal pentru a câștiga acoperirea mediatică. Încercați să mediatizați atât propria imagine de francizor, cât și pe cea a francizaților de succes, în publicațiile din industria în care activați, pentru a vă crește notorietatea mărcii și pentru a atrage atenția pozitivă. Creați conținut educațional unic, apoi distribuiți-l în mediile de socializare, postând și link-uri către pagini de pe website, blog, portal. Millenialii sunt captivi în on-line și pentru a ajunge la ei, trebuie doar să fii prezent în online.

4. Fiți transparenți cu detaliile

Millenialii sunt adepții căutărilor on-line și vă vor investiga cu mare atenție înainte de a lua decizia de a se alătura rețelei de franciză. Furnizați-le cât mai multe informații pentru a-i asigura că vor avea succes dacă s-au alăturat sistemului vostru în calitate de francizați și că le veți acorda permanent sprijin când au nevoie. Asigurați-vă că materialele de informare privind franciza sunt ușor accesibile și că pot găsi pe site-ul vostru testimoniale privind franciza, în special de la francizați mai tineri, dacă este posibil. Millenialii apreciază transparența și oferindu-le aceste informații, îi veți determina să investigheze în continuare sistemul de franciză și să ia probabil mult mai ușor decizia de a se alătura rețelei de franciză.


Business Development Manager

Subiecte populare in Forum

Idei de afaceri în oraşe mici

Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...

2 Declaratii
Final 20.02.2015
Idei de afaceri în oraşe mici

Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici

2 Declaratii
Final 20.02.2015
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii

Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...

1 Declaratii
Final 09.02.2015
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor

Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))

2 Declaratii
Final 25.01.2015
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor

Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare

2 Declaratii
Final 16.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce

3 Declaratii
Final 13.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Cei din urma vor fi cei dintai....

3 Declaratii
Final 12.01.2015
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri

Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start

3 Declaratii
Final 12.01.2015