Smith & Smith / Partener MoneyGram din 2007, cu acces la cele 350.000 de agenții locale MoneyGram, aflate în peste 200 de țări.
Luni
29.10.2018
Smith&Smith este prima companie românească specializată în transfer internațional de bani, înființată în 1999 și autorizată ca instituție de plată de către Banca Națională a României.
 

De-a lungul celor 19 ani de activitate, obiectivul principal al instituției a vizat realizarea unor oferte de servicii de plăți moderne, rapide și accesibile din punct de vedere al tarifelor, obiectiv îndeplinit prin elaborarea unei strategii de creare, implementare și dezvoltare a serviciilor de remitere de bani, axată pe orientarea acestora pe coridorul etnic românesc, reprezentat de comunitatea cetățenilor români și a cetățenilor moldoveni din străinătate.

În prezent, Smith & Smith are o rețea extinsă de parteneri străini, prestatori de servicii de plată, cu un număr estimat de peste 100.000 de puncte de acces specializate în transfer de fonduri, ceea ce dă dimensiunea globală, internaționalizată a serviciilor de plată oferite.

Instituțiile financiare partenere, bănci, instituții de plată și agenții acestora din întreaga lume formează o infrastructură solidă, ce permite Smith & Smith să ofere clienților servicii de calitate la prețuri avantajoase, fiind astfel binecunoscuți în cadrul comunităților de imigranți.

Smith & Smith a fost înscrisă în luna ianuarie 2014, în Registrul Participanților EPC (European Payments Council) de la Bruxelles, ceea ce a permis instituției să efectueze plăți și încasări interbancare în RON și EUR.

Vă oferim în cele ce urmează o scurtă analiză a principalelor servicii prestate de instituțiile de plată Smith&Smith:

Transfer de bani online

Smith&Smith pune la dispoziția deținătorilor de carduri sau de conturi bancare o platformă de transfer de bani rapid și economic către beneficiarii din România și din Republica Moldova. Cu ajutorul platformei de transfer de bani online, clienții Smith&Smith pot trimite bani din contul lor bancar sau de pe cardul personal, la orice oră din zi sau din noapte, în România sau în Republica Moldova, fără a se mai deplasa la o agenție de transfer. De asemenea, tot online, clienții Smith&Smith, și nu numai, au la îndemână aplicația mobilă Smith&Smith, prin intermediul căreia se pot înregistra pe site-ul www.smith.com.ro, unde vor introduce datele beneficiarului. Astfel, în doar cateva momente, banii vor ajunge la destinație.

Pe link-ul https://online.smith.com.ro/servicii/transfer-de-bani-online pot fi găsite mai multe detalii despre transferul de bani online, cât și despre locurile de unde pot fi ridicați banii.

Transfer de bani cu numerar

Transferul cu numerar este varianta clasică de transfer de bani, fiind cea mai cunoscută și cea mai utilizată în prezent. Pentru acest tip de serviciu, Smith & Smith pune la dispoziție o rețea formată din peste 100.000 de agenții de încasare din străinătate, prin cei 40 de parteneri străini. În România și în Republica Moldova, clienții au la dispoziție 650 de agenții ale BCR, IDEA Bank, la care se adaugă cele 81 de agenții proprii Smith & Smith, cu program prelungit.

La agențiile proprii, Smith & Smith oferă și servicii de schimb valutar, la cursuri favorabile. Lista cu agențiile Smith & Smith este disponibilă la https://online.smith.com.ro/retea/smith

Conturi de plăți

Smith & Smith este autorizată de Banca Națională a României să deschidă conturi de plăți persoanelor fizice, destinate prestării unor servicii de plată. Fiind membră SWIFT (cod BIC SSRRROBU) si TRANSFOND (Casa de compensare interbancară din România), Smith & Smith poate aloca cod IBAN persoanelor fizice și poate opera ordine de plată ca o bancă comercială. Prin acest cont de plată, clienții pot plăti facturi, impozite, taxe, rate de leasing sau bancare. Alimentarea unui cont se poate face cu numerar, la orice agenție Smith & Smith sau prin transfer bancar în Ron sau în Euro.

MoneyGram

Smith & Smith este, de asemenea, agent MoneyGram, din anul 2007. Acest serviciu reprezintă o modalitate rapidă, sigură, ușoară, de încredere și la îndemână pentru a trimite și a primi bani în câteva minute, din lumea întreagă. Prin rețeaua globală MoneyGram, clienții Smith & Smith pot trimite sau primi bani de la oricare dintre cele 350.000 de agenții locale MoneyGram, aflate în peste 200 de țări. 

Plăți diverse

Fără a deschide un cont de plăți sau fără a avea un cont bancar personal, la agențiile Smith & Smith se pot face plăți către conturi în lei sau în euro din România. Astfel, clienții pot plăti facturi, taxe, amenzi, datorii către stat sau către autoritățile locale, chirii, rate bancare sau pot face orice alt tip de plată către un beneficiar cu cont bancar sau către Trezoreria statului. Plățile se pot face la agențiile Smith & Smith, unde clienții beneficiază de comisioane mult mai reduse decăt la bănci și de un program extins de lucru al agențiilor.

Licitații valutare

Produsul “Licitații Valutare – Transfer Credit” reprezintă o facilitate a contului de plăți, prin care clientul poate cumpăra sau vinde Euro pe cont, la un curs de schimb foarte avantajos, negociat, valabil la data efectuării schimbului valutar. Cursul este stabilit în momentul schimbului propriu-zis.

Cum se procedează? Clientul alimentează prin transfer bancar contul de plăți deschis la Smith & Smith, intră în licitație valutară, iar sumele provenite din aceasta se vor transfera, pe bază de ordin de plată completat de client, către alte conturi bancare din țară sau din străinătate.

Cui se adresează? Serviciul se adresează în special clienților Smith & Smith care doresc să achiziționeze bunuri și servicii cu plata prin transfer sau să achite diverse obligații de  plată în valută (rate de credit, asigurări, etc).

Asigurări RCA

Un alt serviciu pus la dispoziție de Smith & Smith este crearea sau reînnoirea asigurărilor RCA, care se poate face la orice agenție proprie din România.


Smith & Smith / 19 ani de activitate, servicii de plăți moderne, rapide și accesibile.
Business Development Manager