Piața imobiliară sub lupă

Răzvan Cuc, Președinte RE/MAX România / "RE/MAX România se preocupă activ de imaginea agenților imobiliari din România, motiv pentru care astfel de studii sunt mai mult decât necesare."
Duminică
23.12.2018
RE/MAX, numărul 1 în imobiliare la nivel mondial, își impune profesionalismul și în România. Pentru că lucrurile nu trebuie făcute după ureche …
 

Recent, RE/MAX a distribuit un studiu de piață, efectuat în parteneriat cu Imobiliare.ro, din dorința de identifica care au fost cele mai importante tendințe și provocări care s-au făcut remarcate în piața imobiliară în perioada decembrie 2017 - octombrie 2018, cât și așteptările pe care clienții le-au avut în relația cu agenții imobiliari sau agențiile imobiliare, modul de comunicare preferat de aceștia și instrumentele folosite pentru a verifica și compara prețurile.

Conform studiului de piață, interesantă este percepția respondenților cu privire la factorii care determină nivelul de servicii în sectorul imobiliar, adoptarea unui sistem unitar de referință pentru evaluarea proprietăților imobiliare fiind cel mai important element. O astfel de abordare poate deveni viabilă prin intrarea într-un sistem de tip umbrelă care să asigure suport și formare atât pentru agenți, cât și pentru brokeri, prin intermediul Academiei RE/MAX sau prin franciză.

Studiul este un reper important pentru agenți, brokeri, proprietari de agenții și clienți ai acestora, care vor beneficia astfel de noutățile venite direct din piața imobiliară, analizele comparative cu alte piețe din Europa și opiniile experților în imobiliare ai RE/MAX și Imobiliare.ro, de informații privind cele mai importante provocări cu care s-au confruntat clienții și agenții în 2018, principalii factori care au influențat piața imobiliară în 2018, dar și care sunt tendințele și așteptările pentru 2019.

Întrebați care sunt cele mai importante “garanții profesionale” pe care clienții le așteaptă de la o agenție sau de la un agent imobiliar, respondenții studiului, 300 la număr, din 30 de orașe din România, au indicat 3 elemente cheie: 1. evaluarea corectă a imobilului; 2. înțelegerea nevoilor reale ale clientului; 3. transparența în derularea etapelor de tranzacționare. În acest sens, Arpad Farkas, Broker Owner - RE/MAX Infinity, declară:  “Cunoașterea în detaliu a nevoilor reale ale clienților face diferența dintre agenții de succes și cei care fac .”

Stategia RE/MAX este perfect adaptată pentru a dezvolta și în România o reţea puternică de agenţi şi birouri - la fel ca în zeci de alte ţări din Europa şi din întreaga lume. Pentru un antreprenor, franciza RE/MAX este o reală oportunitate, având un potenţial rapid de creştere întrucât reprezintă o afacere “la cheie”, cu o investiţie minimă, fără a fi necesare stocuri ce pot atinge valori uriaşe și fără costuri salariale.

Conform reprezentanților companiei, planul de dezvoltare pentru România vizează deschiderea a 110 birouri francizate până în anul 2023 şi este bazat pe acordarea unui suport total agenţilor şi francizaţilor, în educație, tehnologie, promovare şi branding, generând unul dintre cele mai performante medii de business din această industrie.

Vă invităm să studiați integral studiul de piață, accesând Studiu de piata RE/MAX 2018

Informații privind franciza RE/MAX sunt menționate în catalogul de franciză , disponibil pe portalul nostru. Dacă doriți să deveniți francizat RE/MAX, așteptăm mesajul dumneavoastră pe adresa de email mcoman@profitsystem.ro.

Cumpărând o licență de franciză este modul eficient prin care îți poți asigura succesul în afaceri. Recomandăm celor interesați să achiziționeze o franciză, să se înscrie în baza de date PROFIT system România, prin completarea formularului disponibil pe http://https://franchising.info.ro/inregistrare-candidati/


RE/MAX - numărul 1 în imobiliare, la nivel mondial / Când alegi să investești în franciza RE/MAX, în doar câteva luni înveți și beneficiezi de întreaga experiență de peste patru decenii a brandului, de un sistem mereu perfecționat pentru a funcționa în condițiile pieței actuale.
Business Development Manager

Subiecte populare in Forum