SmartyKids la puterea a 6-a
Lansată la sfârșitul anului trecut în România, franciza SmartyKids a avut un ritm impresionant de expansiune, ajungând în aproximativ 6 luni să semneze contracte cu 6 francizați. Astăzi avem plăcerea de a discuta cu Sofia Mihalache, francizat SmartyKids, care a deschis primul Centru de aritmetică mentală din Titan – București, la începutul lunii martie 2019.
Aritmetica mentală este un mod extrem de popular de predare, prin care se obțin rezultate reale în dezvoltarea copiilor. Există mii de centre de lucru de aritmetică mentală în diverse țări din întreaga lume. SmartyKids colaborează cu organizația de renume mondial pentru aritmetica mentală "SAMA Global", al cărei fondator este David Liao și ai căror membri dețin cele mai cunoscute academii și școli din Asia.
Cursurile se organizează cu o frecvență care variază în funcție de vârsta copiilor și anume un curs de 1 oră și 45 minute pe săptămână, pentru copii de 7-12 ani și 2 cursuri de 60 de minute pe săptămână, pentru copii de 4-6 ani. Temele personale reprezintă un factor major pentru a obține performanțe rapide, dar este suficient pentru copil să aloce temelor doar 15 minute pe zi.
Aflăm însă, de la Sofia Mihalache, mai multe detalii interesante, după prima lună de activitate în cadrul Centrului de aritmetică mentală Titan – București:
Ne puteți spune cum v-ați decis să achiziționați franciza SmartyKids?
Întodeauna am considerat “copilul de azi ca fiind adultul de mâine”. Pentru mine, ca psiholog clinician și pedagog, a fost ușor să fac această achiziție datorită experienței pe care am acumulat-o în psihologia dezvoltării copilului. Sunt în primul rând părinte, iar obiectivul principal pentru mine este dezvoltarea potențialului copilului. Aritmetica mentală sună din prima “a ceva serios”. Sunt dedicată acestui concept, este mai mult decât pasiune. Nu doar procesul învățării este important pentru copil, ci și nivelul psihologic de dezvoltare a acestuia. În acest moment, sunt deschise peste 300 de centre SmartyKids în franciză, în 10 țări. Aritmetica mentală antrenează dezvoltarea celor două emisfere cerebrale ale copilului și, prin urmare, se dezvoltă funcțiile cognitive (memorare, imaginație, concentrarea atenției, gândire analitică).
Ce ne puteți împărtăși după prima lună de activitate?
Copiii sunt geniali când li se permite să apeleze la emisfera dreaptă, intuitivă și creatoare. Am observat încă de la primele ședințe că aritmetica mentală maximizează potențialul fiecărui copil în parte, în funcție de structura fiecăruia. Folosind concomitent cele două emisfere ale creierului, copilul devine extrem de echilibrat, îndrăzneţ, vorbeşte mai tare, îşi poate exprima punctul de vedere, nu se lasă influenţat sau manipulat. Este cu adevărat important din punct de vedere psihologic să-şi găsească propriul echilibru, să fie în armonie cu el însuşi, să se accepte şi să-şi permită să simtă ce are de comunicat înainte de a transmite. Copiii care folosesc aritmetica au mai mult succes la şcoală, la toate materiile, ajung să iubească matematica, iar stimularea creierului este total diferită, astfel că limitele sale devin absolut realizabile.
Care considerați că este profilul ideal al francizatului SmartyKids pentru a reuși în această activitate?
Structura ideală a profilului pentru un francizat SmartyKids trebuie să fie compusă din experiența de lucru cu copiii, urmărirea obiectivelor specifice, iubire pentru copii și implicare în dezvoltarea lor.
Ce reacții au copiii la vederea și folosirea abacului, instrumentul de predare al aritmeticii mentale prin metoda SmartyKids?
Partea practică este principala atracție. Aritmetica mentală ajută la procesarea vizo-spaţială atunci când copiii vizualizează biluţele de pe abac şi le mişcă într-un mod imaginar, efectuând astfel, fară calculator, fară pix şi hârtie, calcule complexe, într-un ritm foarte rapid. Metoda le antrenează creierul, stimulând emisfera dreaptă, care este responsabilă cu imaginaţia şi creativitatea, reuşind astfel să facă calcule pe care nu le-ar putea face în minte, în maniera clasică.
Am aflat că tehnica de predare SmartyKids dezvoltă mai multe funcții cognitive și abilități ale copiilor. Ne puteți da mai multe detalii în acest sens, despre beneficiile activităților SmartyKids asupra copiilor?
Dezvoltarea cognitivă a copilului se referă la dezvoltarea gândirii. Copiii care folosesc aritmetica mentală şi-au îmbunătăţit capacitatea de concentrare, abilitatea de înţelegere şi calcul, memoria, creativitatea şi imaginaţia, reflexele, observaţia, încrederea în sine. Ei au mai mult succes la şcoală la toate materiile, ajung să iubească matematica, iar stimularea creierului este total diferită, limitele sale devin absolut realizabile.
Ce vârste au copiii care participă la cursuri și ce ne puteți spune în legatură cu viteza de asimilare a informațiilor în cazul copiilor?
Cursurile de aritmetică mentală sunt destinate copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 12 ani, contribuind la dezvoltarea personalității acestora și asigură învățarea metodelor de calcul mintal prin intermediul exercițiilor ludice, deoarece ele fac ca activitățile de învățare să devină atractive. Este uimitor că, folosind metoda aritmeticii mentale, rezultatele se văd în timp foarte scurt.
Ce sfaturi ați putea da viitorilor francizați?
Aritmetica mentală reprezintă un suport deosebit în procesul educațional. Este necesar să adaptezi practicile pedagogice în funcție de ritmul de învățare a fiecărui copil în parte. Predarea și învățarea tehnicilor de calcul trebuie să creeze condiții favorabile antrenării elevilor. Mai mult decât atât, este foarte importantă pasiunea cu care faci ca lucrurile să se întâmple.
Articole citite
Un nou tip de educație pentru viitor a copiilor din România este oferit de compania Edukido, care caută atât un master francizor, cât și parteneri individuali.
O franciză, cum este Fun Science – Profesorii Trăsniți, poate schimba o viață. Așa s-a întâmplat în cazul Irinei Bogdan, fost manager bancar de succes timp de aproape două decenii.
Franciza Coding Giants reprezintă o cheie a succesului copiilor noștri în lumea virtuală și cea a programării. Cu o extindere globală, aceasta caută parteneri și în România.
Metodologia unică de dezvoltare a abilităților mentale și motrice ale copiilor poate fi acum experimentată și în centrele SmartyKids din România.
În centrele de aritmetică mentală SmartyKids, se acordă o atenție deosebită dezvoltării funcțiilor mentale superioare ale copiilor (memorie, atenție, gândire, imaginație, vizualizare).
Cele mai citite
Centrul comercial reunește un număr impresionat de brand-uri care se dezvoltă prin franciză.
Culoarea hainelor pe care le purtăm ne poate influenţa succesul sau insuccesul în afaceri.
Lanțurile de restaurante în franciză KFC și Pizza Hut au angajat 70 de tineri pentru noile locații pe care le vor deschide la 1 septembrie.
Francizele de investigații private se extind în toată Europa, oferind servicii discrete, la cerere, atât persoanelor fizice, cât și juridice.
Jumbo, lanțul de magazine grecești, continuă să-și extindă rețeaua de franciză din Balcani prin deschiderea de noi unități în 2018.
Subiecte populare in Forum
Femeile conduc francizele educaţionale
Este un domeniu in care ar trebui investit pentru ca este vorba de viitorul nostru
Femeile conduc francizele educaţionale
Domeniul educational este pentru femei ca o manusa,de fapt ele sunt creatoarele si cunosc mai bine copiii
Când matematica nu e Bau-Bau
Matematica nu-i grea totul depinde de dascali iar daca iti merge mintea ajungi sa te distrezi.Am muncit mult ca sa-i descifrez tainele...cine nu a auzit de GHEBA
Când matematica nu e Bau-Bau
Asa e..rolul profesorului de matematica e f important si daca de mic nu ai noroc nici mai tarziu nu cred...
Când matematica nu e Bau-Bau
Avem tineri destepti care din pacate cand ajung la maturitate ajung sa regrete ca nu s-au nascut in alta tara
Când matematica nu e Bau-Bau
Matematica depinde foarte mult de profesor,de felul cum se face inteles de invatacei,Niciodata nu ai sa intelegi matematica cand cel de la catedra iti spune sa conspectezi de...
Afacere din propria locuinţă
Investitiile in educatia viitoarei generatii este inestimabila si nobila.Desi raspunsul nu este deloc onorabil pentru noi intrebarea este: ce lasam mostenire generatiilor...
Afacere din propria locuinţă
Copiii sunt atrasi de puzzle-uri , jocuri logice dat la capitolul citit stau prost...Asa eram si noi la varsta copilariei si asa cred ca au fost toti copiii...