Livrarea de mâncare la domiciliu are viitor

Unul dintre giganții curieratului gastronomic din Statele Unite, DoorDash, a realizat un sondaj pe piața americană de fast-food, care a vizat, în special, obiceiurile consumatorilor. Autorii sondajului au constatat că livrarea la domiciliu și comenzile online continuă să fie mari. Dintre cei chestionați, 83% spun că au făcut comenzi online cel puțin o dată, preferând această variantă mersului la restaurant.
În același timp, metoda primului contact s-a schimbat. Înainte de situația actuală, oamenii descopereau noi restaurante stradale, situate în apropierea locului de muncă sau a reședinței.
Astfel, având “cartate” respectivele unități din proximitate, nu este de mirare că, în plină perioadă de lockdown din 2021, majoritatea oamenilor au comandat mâncare de la restaurantele din apropiere, chiar dacă au avut și varianta să încerce oferte din zone mai îndepărtate dar cu timpi de livrare similari. De atunci până acum, potrivit sondajului, numărul celor care au ales noi restaurante din aplicațiile de livrare la domiciliu – ca de exemplu Food Panda sau Wolt – a crescut cu 60%, în timp ce numărul celor care au intrat direct pe site-ul sau aplicația restaularntului pentru a face comanda a crescut cu 35%.
Comenzile online au deschis porțile și pentru consumatorii experimentali, reprezentat de persoane care caută mereu ceva nou, dar pentru ele deplasarea fizică la restaurantele alese este o provocare. În cadrul livrării la domiciliu nu există astfel de provocări, așa că 92% dintre consumatori au comandat în mod regulat mâncăruri noi, pe care nu le-au încercat până atunci. În plus, 60% dintre intervievați au spus că au încercat deja comanda la un restaurant nou.
Această creștere a fost accelerată de impactul global al pandemiei. Restricțiile au determinat restaurantele să se reorienteze. Ca urmare, obiceiurile de consum ale clienților s-au modificat suficient de mult încât să se mențină și în perioada postpandemică.
Ca și în alte zone ale globului, în România se manifestă trei tendințe în livrarea de mâncare la domiciliu.
Prima se referă la utilizarea flotei propria pentru distribuție. Unele restaurante vor recurge la această modalitate, bazându-se pe beneficia cum ar fi controlul deplin al procesului, grandingul și vizibilitatea asupra datelor clienților.
Apoi, este evidentă prioritizarea urmăririi datelor de livrare, aspect care tinde să devină extrem de important. Cel mai bun mod de a câștiga în fața concurenței este să măsori, să analizezi și să îți îmbunătățești activitatea și să îți dezvolți brandul.
O nouă tendință, are va marca viitorul comenzilor gastronomice online este utilizarea smarphone-urilor. Deja majoritatea clienților fac comanda cu ajutorul lor. Este clar că restaurantele se vor concentra pe dezvoltarea de aplicații care să faciliteze plasarea comenzilor.
Este clar că livrarea de mâncare la domiciliu s-a dezvoltat rapid în ultimii cinci ani, crescând cu 20%. În 2023, experții în domeniu estimează că totalul vânzărilor online de mâncare vor urca până la 220 de miliarde de dolari, respectiv aproximativ 40% din vânzările totale ale restaurantelor.
Articole citite

Franciza Helen Doron, un reper global în predarea limbii engleze ca limbă străină, celebrează patru decenii de excelență în educația alternativă timpurie, fundamentată pe o abordare unică și inovatoare.
Frachising Expo Paris, Franchise Expo Paris, un eveniment al Federației Franceze de Francize, organizat de Infopro Digital, cel mai mare târg de franciză din lume, își așteaptă vizitatorii în perioada 15-17 martie a.c.
Peste doar o lună, Stadionul Național PGE din Varșovia va deveni locul de desfășurare a unuia dintre cele mai importante evenimente din industria francizelor – ediția de primărară a Târgului de Franciză.
„Flexibilitatea, o abordare inovatoare și capacitatea de a răspunde la schimbări vor fi esențiale pentru a avea succes”, le-a spus unor viitori francizați Marek Halfar, de la compania de consultanță în franciză PROFIT system.
Școlile de schi în franciză încep să cucerească tot mai mulți adepți în statele europene, iar antreprenorii și iubitorii sporturilor de iarnă nu pot fi decât mulțumiți.
Cele mai citite

Dacă vrei sa-ți deschizi o franciză bancară trebuie să ai experiență în vânzări sau să fi lucrat într-o bancă sau o societate de asigurări.
Ce face un tânăr care a decis să-şi croiască singur un drum în viaţă? Achiziţionează o franciză „5 to go” şi se apucă serios de treabă!
Franciza din Republica Moldova a mai deschis o locație în București, în locul ocupat până în vară de Andy`s Pizza.
Franciza Wash Shoes este primul brand specializat în curățătorie și recondiționare de încălțăminte din România care are o locație într-un mall, spațiu în care oferă clienților atât consiliere specializată, cât și preluarea și predarea produselor.
Subway a detronat McDonald’s în topul celor mai mari fast-food-uri din întreaga lume.
Subiecte populare in Forum
Idei de afaceri în oraşe mici
Mi-as dori sa rasara soarele si in orasele mici...dar din pacate nu prea vad cum...Multumesc pt ideile atat de interesante prezente pe acest site...
Idei de afaceri în oraşe mici
Idei de afaceri foarte interesante .Cei mai tineri si nu numai s-ar putea inspira si succesul nu va intarzia sa apara si va rasari soarele si in orasele mici
Egalitatea de gen generează performanţe mai bune în companii
Teoretic este egalitate dar practica dovedeste cu totul altceva.Pe umerii femeilor ,desi par fragili,apasa responsabilitati duble legate atat de viata profesionala dar si de...
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Se inspira din orice..plus ca la imaginatie stam foarte bine:))
De unde se inspiră românii când aleg numele firmelor
Interesant articol..la Bailesti mi se pare ca ar fi nimerit Sf Amza si sper ca nu maimutele ar inspira numele unui salan de infrumusetare
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Ei sunt cei care pierd si nici nu stiu ce
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Cei din urma vor fi cei dintai....
Ce loc ocupă România în topul destinaţiilor preferate de retaileri
Bine ca nu suntem spre varful...cozii ,ne multumim si cu mijlocul spre start