De ce să achiziționezi o franciză în asigurări?

Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că pot preveni cu ușurință pierderile financiare cauzate de deteriorarea proprietății lor, prin cumpărarea de asigurări împotriva inundațiilor sau a altor efecte ale calamităților naturale.
Luni
07.05.2018
Specialiștii spun că industria asigurărilor din România se află la un nivel modest, comparativ cu cea a altor state din Europa. Ca orice piață în tranziție, România prezintă multe provocări, dar și potențialul este diferit în comparație cu cel al țărilor dezvoltate, fiind departe de a atinge un nivel de saturație pe toate segmentele de asigurări.
 

Activitatea companiilor de asigurări este o afacere pe termen lung, care se bazează foarte mult pe prognoze și ipoteze care ar putea sau nu să se materializeze în viitor. Pe această piață, este esențială stabilitatea mediului politic. Cele mai multe companii de asigurări au un portofoliu larg de produse, fapt care le oferă flexibilitatea de a se adapta tuturor cerințelor pieței, astfel încât să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai pentru o mare parte a populației.

Există însă o nevoie evidentă de informare a populației cu privire la riscurile care pot fi acoperite de asigurări, riscuri precum catastrofele naturale. Mulți oameni nu sunt conștienți de faptul că pot preveni cu ușurință pierderile financiare cauzate de deteriorarea proprietății lor, prin cumpărarea de asigurări împotriva inundațiilor sau a altor efecte ale calamităților naturale. Oamenii cei mai afectați sunt, de regulă, cei care trăiesc în zonele rurale, la care se ajunge însă mai greu.

Același lucru se poate spune și în ceea ce privește planurile de asigurare de viață și de planificare pentru pensionare. Cu cât mai mulți oameni învață despre sistemele de pensii, cu atât mai clar vor înțelege nevoia de asigurări private de pensionare. Sistemul de pensii de stat a ajuns într-o etapă în care nu se mai poate baza doar pe banii plătiți de stat. Acest proces de cunoaștere și învățare ar trebui să fie susținut de guverne și, în aceeași măsură, de companiile private, deopotrivă.

Date fiind aceste circumstanțe, oare merită să achiziționezi o franciză broker de asigurări ?

“Asigurarea nu este doar o vânzare – cumpărare a polițelor de asigurare. Contractarea și consumul serviciilor de asigurare necesită profesionalism și anumite cunoștințe din partea consumatorilor. Practica ne demonstrează că este eronată opinia conform căreia poți soluționa problemele ce țin de managementul riscului și de asigurări, fără cunoașterea anumitor aspecte legislative și principii specifice activității de asigurare și managementului de risc. E nevoie de calificare, experiență și abordare profesionistă. Cum să alegi cea mai bună companie dintre cele peste 30 de companii ce activează pe piață? Cum să negociezi o acoperire bună la un preț adecvat? Cum să închei un contract ce ți-ar garanta obținerea despăgubirii din partea asiguratorului? Toate acestea, precum și răspunsurile la alte întrebări intră în competența unui broker de asigurare. Broker-ului de asigurări îi revine rolul esențial de a ajuta clientul să-și exercite dreptul la libera alegere, acționând ca intermediar între vânzătorul și consumatorul serviciilor de asigurare” – declară Cătălin Vasile, Director General Ritter – Broker de Asigurare și Reasigurare.

Ritter Broker pune la dispoziția clienților servicii personalizate de asigurare de la toate societățile de asigurări prezente pe piața locală și nu numai, care vor acoperi multiple tipuri de asigurări, cum ar fi asigurarea obligatorie a autovehiculelor sau RCA, asigurarea pentru avarii și furt a autovehiculelor CASCO, inclusiv a utilajelor neînmatriculabile, asigurarea obligatorie și facultativă a locuințelor, asigurarea clădirilor și a bunurilor aparținând persoanelor juridice, inclusiv asigurarea lucrărilor de construcții, a mașinilor, utilajelor, instalațiilor și a echipamentelor, asigurarea medicală pentru călătorii în străinătate și pentru rezidenții străini în România, asigurări complexe adresate transportatorilor interni și internaționali de marfă și călătorii, asigurarea animalelor și culturilor agricole, asigurări individuale și de grup, de accidente și de boală, asigurări de răspundere civilă și profesională, asigurarea mijloacelor de transport naval, aerian și feroviar, asigurări de pierderi financiare și garanții. Altfel spus, francizatul Ritter va putea să ofere clienților săi toate tipurile de produse de asigurare existente în piața din România, dar și posibilitatea dezvoltării unor produse noi în parteneriat cu societățile de asigurări.

Francizatul Ritter Broker va beneficia de avantajul de a lucra ca broker de asigurări alături de francizor, care are o vastă experiență în domeniu, gestionând paleta largă de produse menționate anterior și transformând această activitate într-un business de sine stătător, cu o recurență anuală ce va ține doar de capacitatea francizatului de a interacționa într-un mod profesionist cu clienții din portofoliu.

Investiția necesară dezvoltării unei francize Ritter Broker va fi în relație directă cu potențialul de dezvoltare zonală și va consta în acoperirea taxei de franciză și a costurilor necesare deschiderii a cel puțin unui punct de lucru. Francizatul va suporta astfel costul amenajării locației, în baza coordonatelor de branding primite de la Ritter, cost care poate varia în funcție de fiecare locație în parte și de spațiul pus la dispoziție. Nu se vor plăti însă niciun fel de taxe până nu se agreează, de ambele părți, planul de afacere, care include și situația veniturilor și a cheltuielilor, pentru a identifica potențialul de profitabilitate al francizatului.

Mai multe detalii privind condițiile demarării unei afaceri Ritter Broker în franciză sunt prezentate în catalogul de franciză, disponibil atașat.


Business Development Manager