2012-11-19

O franciză asigură „liniştea” în afaceri

Eugen Caval, senior managing partner Bella Casa, îi sfătuieşte pe cei interesaţi de o franciză să se îndrepte către o afacere cu multe unităţi francizate în stare de funcţionare.

Ce este Bella Casa şi de ce aţi ales franciza ca modalitate de extindere a acestui concept?
Bella Casa reprezintă un mini concept studio pentru amenajări interioare, nu este doar un simplu magazin. De ce spun acest lucru? Pentru că, alăturat comercializării produselor (placaje ceramice, parchet, uşi, cabine duş etc) Bella Casa oferă clienţilor săi, în mod gratuit, şi alte servicii conexe, cum ar consilierea de specialitate în alegerea produselor, simulări 3D ale interioarelor destinate decorării, consiliere în ceea ce priveşte alegerea echipelor de montaj, servicii de transport etc. Investim în acest concept de peste 14 ani, iar în prezent avem 4 unităţi proprii şi 24 de francize. Ideea de extindere prin franciză a venit ca urmare a cererii din piaţă. Aveam o reţetă de succes, care a depăşit aşteptările clienţilor noştri, aşa că am multiplicat-o.

Eugen Caval, Bella Casa

Eugen Caval, senior managing partner Bella Casa, este absolvent al Facultăţii de Drept şi consideră că în domeniul amenajărilor interioare din România va fi pentru mult timp de acum înainte un volum mare de lucru.

Cum vede un antreprenor cu o experienţă de 14 ani în domeniul comercializării materialelor de construcţii pentru amenajări interioare o afacere în franciză?
Pe acest subiect ar fi foarte multe de discutat. Sintetizând, din punctul meu de vedere, o franciză asigură „liniştea” în afaceri, lucru de care are mare nevoie un mic antreprenor. Franciza te sprijină încă de când îţi porneşti afacerea, iar începutul unui business, bun sau rău după caz, este hotărâtor pentru evoluţia ulterioară a afacerii. Vreau să fac şi o mică menţine. Unii subiecţi consideră că dacă achiziţionează o franciză vor munci mai puţin - o eroare extrem de gravă care poate duce la falimentul unităţii francizate. O franciză îţi oferă un „scut de protecţie”, însă cere în acelaşi timp o implicare foarte mare din partea francizatului.

Ce recomandări aveţi pentru persoanele interesate să-şi pornească o afacere în franciză?
Luând în considerare faptul că cel mai important lucru pentru cei ce doresc să-şi deschidă o afacere în franciză este să investească cu succes micile fonduri de care dispun, îi sfătuiesc să-şi aleagă cu grijă franciza pe care doresc să o achiziţioneze şi să se îndrepte către o franciză care are multe unităţi francizate în stare de funcţionare. Consider că acesta este indicatorul de bază al succesului unei afaceri. Dacă şi celelalte condiţii ale afacerii par a fi de succes, îi sfătuiesc să achiziţioneze franciza şi să fie dispuşi la o implicare totală şi la un volum de muncă semnficativ.

(E.C.)

Distribuie articolul

Comentează pe forum

2

vrei mai mult?

newsletter Franchising.info.ro

If you see this, leave this form field blank